„Brandos egzaminai vyks nuo šių metų birželio 22 d. Šis sprendimas priimtas atsižvelgus į aukštųjų mokyklų, bendrojo ugdymo mokyklų, Lietuvos moksleivių ir studentų sąjungų atstovų, švietimo ekspertų, ministerijos ir Vyriausybės specialistų siūlymus. Jie teikti prieš maždaug dvi savaites sudarytoje planavimo grupėje.

Kaip ir sakėme, sprendimas negali būti vienpusis, o, priešingai, apsvarstytas visų, kuriuos paliečia egzaminų vykdymo klausimas. Vyravo argumentuota pozicija neatsisakyti egzaminų, tai galima suprasti. Dėkoju jos nariams už atliktą darbą. Kviečiu abiturientus ramiai ruoštis būsimiems egzaminams“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras dr. Algirdas Monkevičius.

Pasak ministro, ši pavėlinta data leis abiturientams turėti daugiau laiko pasirengti egzaminams ne tik nuotoliniu mokymu, kaip yra šiuo metu, bet ir numatoma pasirengimą organizuoti įprastu būdu.

„Dabar pagrindinis mūsų darbas bus užtikrinti abiturientų pasirengimą, teikti jiems reikalingą pagalbą. Tam ministerija pasitelks mokytojų dalykininkų ir mokinių organizacijų atstovus. Abiturientai ruoštis egzaminams galės tiek nuotoliniu būdu, tiek ir planuojame suteikti galimybę tiesiogiai susitikti su mokytojais mokyklų patalpose pasibaigus karantinui ar švelnėjant jo sąlygoms. Žinoma, dirbsime kartu su mokyklų administracijomis, savivaldybėmis, kad būtų užtikrinama asmens higienai ir sveikatai tinkama aplinka“, - pažymi ministras.

Lietuvoje galiojant karantinui švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sudaryta planavimo grupė rengia siūlymus dėl brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas.

Į planavimo grupę įeina Vyriausybės ir ministerijos specialistai, Lietuvos aukštųjų mokyklų, Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų atstovai, Lietuvos studentų sąjungos, Lietuvos moksleivių sąjungos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)