Ragina nežaisti su valdžia

Laidoje meras akcentavo, jog visi gudragalviški žaidimai neturėtų būti vykdomi būtent dabartiniu metu, kai yra labai svarbu susitelkti ir išvengti bet kokių kelionių.

„Visų pirma, norėčiau pastebėti, kad premjeras labai teisingai pasakė, kad nepasiduotume pagundai vykti aplankyti giminių dėl gero savaitgalio oro. Jeigu mylime savo artimuosius, tai būkime geri ir nelankykime jų per Velykas, jeigu norime aplankyti per Kalėdas. O kalbant apie detales, pastebiu, kad kai kurie žmonės pradeda žaisti gudragalvišką žaidimą, kaip galbūt rasti kažkokį būdą ar keliuką vis tik nuvykti. Aš labai siūlyčiau tokių žaidimų nežaisti, nes čia nėra žaidimas, o labai rimta. Mes padėsime pareigūnams ženklais, viskuo, kuo reikės, kad viskas būtų aišku. Žinoma, tikiu, kad gali būti visokių situacijų, bet tuomet ir padėsime pareigūnams jas spręsti, o dabar nereikia veltis į detales – reikia laikytis nurodymų, tik tada bus tvarka“, – sako R.Šimašius.

Remigijus Šimašius

Jis taip pat pabrėžė, jog pareigūnams tikrai bus suteiktos visos reikalingos priemonės. Jeigu jų prireiks daugiau, savivaldybė tikrai padės. Tiesa, daugelis žino, kad Vilniuje gyvena ir labai daug žmonių, kurie iš tiesų registruoti ne čia, o kituose miestuose.

„Mano logika ir patarimas būtų toks – nereikia važiuoti į Šilutę, Telšius, Plungę, jeigu gyvenate Vilniuje. Likite Vilniuje. O jeigu nuspręsite nuvažiuoti kur nors į mišką, manau, kad policijos pareigūnai, nes čia bus policijos funkcija, tikrai bus pakankamai supratingi ir įleis jus į miestą, kuriame gyvenate. O kalbant apie tai, ar premjeras bus įleistas į Vilnių, jeigu jis gyvena Vilniaus rajone savaitgalį, tai aišku, kad jis bus įleistas, nesvarbu, kad tai yra savaitgalis. Manau, viskas bus gerai, kviečiu visus susitelkti ir nelankyti artimųjų. Tikiu, kad pareigūnai turės nuovokos visoms problemoms išspręsti“, – sako Vilniaus meras.

Laikas – ne problema

Paklausus, ar Vilnius spės pasiruošti tokiems pokyčiams savaitgalį, meras tikino, jog laikas šiuo atveju nėra problema.

„Šiuo metu tame didelio dramatizmo nematau, jeigu yra kažkokie didesni iššūkiai mums, tai mes neužmirškime, kad mūsų seneliai pergyveno karą, tai mums nesiblaškyti ir pasėdėti namuose – nėra didelis iššūkis. Aš labiau atkreipčiau dėmesį į tai, ką pasakė premjeras, kad dabar labai svarbu, jog plokštėtų kreivė, o norint, kad ji plokštėtų, reikia tinkamai vykdyti kontrolės priemones. Aš labai norėčiau, kad būtų testuojami medikai, nes šiandien mes turime apgaulingą foną, tarsi testavimo apimtys mažėja, nors norinčiųjų yra daug, ir kol kas nėra testuojami medikai, o kaip bus su kontrole, tai, viena vertus, pareigūnai bus tikrai aprūpinti visomis priemonėmis, nematau, kad būtų laiko trūkumas.

Jeigu kažkas norės partizaniniu būdu prasmukti per miškus, pergudrauti valdžią, tai spėju, kad suras būdų, bet kviečiu to nedaryti“, – kalbėjo R.Šimašius.

Žino bent 100 taškų

Meras taip pat sakė, kad yra identifikuoti taškai, kuriuose dažniausiai renkasi vilniečiai.

„Turime identifikavę bent šimtą taškų, kur dažniausiai renkasi vilniečiai, turime technologinę pažangą – galime pakelti dronus tikrai aukštai, pažiūrėti, ar nėra būriavimosi“, – aiškino Vilniaus meras.

R.Šimašius taip pat paminėjo tai, kad šiuo metu labai ragina nekritikuoti kitų, o pasižiūrėti į savo elgesį. Jis taip pat pamnėjo, kad ateityje gali būti taikoma daugiau specialių pagalbos priemonių senjorams.

„Aš labai dažnai matau baksnojimą pirštais į kitus ir retai pasižiūrime į save Todėl kviečiu visus pirmiausia pastebėti save – ar išeinu su apdangalu, ar turiu kaukę, ar laikausi atstumo, parduotuvėse - taip pat. Daugelis žmonių laikosi taisyklių sąmoningai, prekybos vietos irgi bando užtikrinti, tikrai dėl to kontrolė bus didėjanti. Ateis diena, kai palengvinsime visiems naštą dėl karantino, tikrai pagyvenusiems žmonėms gali būti taikomos atskirtos priemonės. Šiuos dalykus vertinu labai rimtai, dėl to dar tikrai reikės pasistengti“, – sako meras.

Primename, kad Vyriausybė trečiadienį uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus. Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicininę pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena.