„Aš suprantu, kad visiems jau atsibodo sėdėti namuose, ypatingai, matant gerėjančius orus už lango ir tikrai norisi pamatyti artimuosius ir juos aplankyti. Bet jeigu jūs taip padarysit, mes galėsime užmiršti apie visus karantino švelninimus, nes jeigu liga vėl pradės plisti, tai šalis turės ne tik pratęsti karantiną, bet svarstyti galbūt net apie griežtinimo galimybes ir poreikius“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

A. Verygos teigimu, Velykų savaitgalį prie įvažiavimų ir išvažiavimų iš miestų budės policijos pareigūnai, kurie fiksuos automobilių judėjimą ir registruos jų valstybinius numerius, o koronavirusui išplitus, šie duomenys gali būti panaudojami skiriant nuobaudas.

„Policijos pareigūnai turi geras technines galimybes, video registratoriais fiksuoti automobilių numerius, jų judėjimą ir vėliau iškilus tam tikrom aplinkybėm, paaiškėjus apie užkrėtimus ir paaiškėjus faktinėms aplinkybėms, gali būti pritaikoma ir atsakomybė“, – teigė sveikatos apsaugos ministras

Premjeras Saulius Skvernelis savaitės pradžioje pranešė, kad siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius o tvarką turės užtikrinti šalies policija, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)