A. Veryga taip pat pabrėžė, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) negali nuspręsti, ar KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis gali toliau eiti pareigas.

„Dėl vadovo mes jokių veiksmų imtis negalime – šios įstaigos steigėja yra savivaldybė. (...) Mes savo tyrimo medžiagą esame perdavę prokuratūrai, kuri ir spręs, ar yra pagrindas, ar nėra jo pradėti kažkokį tyrimą bei įvertinti vadovo veiksmus ir atsakomybę“, – trečiadienį SAM surengtoje spaudos konferencijoje informavo A. Veryga.

ELTA primena, kad KUL sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydama nušalinti ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Burdulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį teigė, kad savivaldybės taryba dėl V. Janušonio likimo pareigose nuspręs ketvirtadienį, išklausius vyr. gydytoją ir įvertinus SAM tyrimo išvadas.