Pasak rajono savivaldybės atstovų, pasirūpinti gatvių švara patikėta bendrovei „Kamesta“. Jos sunkiasvorio transporto su pilna cisterna vandens antradienį pirmieji sulaukė Kačerginės gyventojai. Darbai tęsiami Ringauduose, Akademijoje, kitose vietovėse. Planuojama, kad per šią savaitę bus nuplautos visų seniūnijų pagrindinės gatvės.

„Karantinas įpareigoja labiau rūpintis gyventojų saugumu, švara jų gyvenamojoje teritorijoje, todėl nusprendėme gatves sudrėkinti ir mechaniškai išvalyti. Prie automobilio prikabintos šluotos nušluoja nešvarumus, o vandens srovė viską nuplauna.

Gatves plaunant nenaudojama chemikalų, todėl net jeigu šalikelėje stovės automobilis, jis plovėjams netrukdys, o šie neapgadins jo teršalais“, - aiškino Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Petras Vasilavičius.

Jo teigimu, kiekviena seniūnija Kelių ir transporto skyriui turėjo pateikti gatvių, kurias būtina nuplauti, sąrašus. Darbai bus vykdomi tik tose gatvėse. Tai padaryti nuspręsta šią savaitę, nes prognozuojami palankūs orai: saulėta, šilta, nepranešama jokių kritulių.