„Per vakar buvo ištirta 2301 mėginys, laboratorijoje lieka 873 ėminiai. Per vakar dieną patvirtinti 32 nauji ligos atvejai, turime 912 atvejų. Iš viso Lietuvoje ištirta per 30 tūkstančių. Jei padalintume – 3 procentai nuo visų ištirtųjų turi šį virusą“, – trečiadienio rytą sakė G. Surplys.

Premjero patarėjas pristatė ir informaciją apie viruso židiniu laikomą Ukmergę.

„Noriu atkreipti į Ukmergę, ten atvejų iš viso 79, iš jų 6 žmonės mirė, 36 užsikrėtę yra medicinos darbuotojai, 21 ligoninės pacientas ir 2 atvejai yra įvežtiniai iš užsienio. Iš viso nustatyti apie 400 sąlytį turėję asmenys. Kaip jau girdėjote, buvo mestos visos pajėgos, kad būtų ištirti Ukmergės gyventojai, užtikrinti visas apsaugos priemones.

Kovo 28–30 dienomis buvo ištirti 66 darbuotojai, 2 teigiami. Taip pat buvo ištiri 207 asmenys izoliacijoje, ten buvo 24 nustatyti užsikrėtimai. Pagal poreikį kovo 27 buvo pasitelkti 5 medicinos darbuotojai pagalbai iš Santaros, tačiau tos pagalbos jau nebereikia, gydytojai grįžta į rikiuotę“, – apie viruso plitimą Ukmergėje pasakojo premjero patarėjas.

G. Surplys teigė, kad tikrinami mobiliuose patikros punktuose buvo ir iš Ukmergės ligoninės išleisti pacientai.

„Kalbant apie ligoninės pacientus, buvo ištirti 94 slaugos skyriaus pacientai, 8 atvejai buvo teigiami, tarp jų buvo ir kritinių atvejų, 2 iš jų 8 teigiamų mirė. Balandžio 1 buvo atlikti pakartotiniai tyrimai 84 slaugos skyriaus pacientams, 4 atvejai buvo teigiami. Balandžio 7 dieną buvo apklausti 167 ligoniai, kurie buvo išrašyti iš ligoninės, nenustatyta nei vieno užsikrėtusio, tik 3 jautė simptomus.

Balandžio 6 dieną Ukmergės mobiliame patikros punkte buvo paimta 111 iš ligoninės išrašytų pacientų mėginiai, 4 iš jų – teigimai. Iš viso Ukmergėje ištirti 517 gyventojų, neturėję jokio sąlyčio su ligonine, jų dar duomenų laukiame“, – naujausią informaciją pristatė G. Surplys.

Premjero patarėjo teigimu, policija aktyviai dirba savo darbus ir skiria baudas karantino ir saviizoliacijos sąlygų nesilaikantiems asmenims.

„Policija labai aktyviai stebi, kaip žmonės laikosi taisyklių. Vakar policija surašė 111 protokolų, skyrė baudas pusę nuo minimalios – 250 eurų, tikiu, kad yra paveikios. Iš viso nuo balandžio 3 dienos jau surašyti 350 protokolų“, – apie policijos darbą sakė G. Surplys.

Delfi primena, kad karantinas dėl koronaviruso grėsmės buvo paskelbtas kovo 13 dieną, griežtos priemonės – kovo 16 dieną. Karantinas buvo pratęstas iki balandžio 13–osios, Vyriausybė trečiadienį spręs ar jį pratęsti iki balandžio 27–osios.

Jo metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla.

Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.