Kaip rašoma LVŽS frakcijos rašte Seimo valdybai, Seimo nario parlamentinės veiklos išlaidų atlyginimas iš valstybės biudžeto yra numatytas Konstitucijoje, dėl to, pažymi LVŽS, parlamentinių lėšų atsisakymas prieštarautų Konstitucijai.

„Dėl to siūlymai panaikinti Seimo narių parlamentinei veiklai skirtas lėšas laikytini populistiniais, nes jie yra nelegitimūs ir dėl to teisėtomis priemonėmis neįmanomi įgyvendinti, ir, atitinkamai, juos įtvirtinantis teisės aktas Konstituciniame Teisme galėtų būti pripažintas prieštaraujančiu Konstitucijai“, – rašoma „valstiečių“ rašte.

LVŽS frakcija savo raštu taip pat pažymi, kad Seimo veikla nėra nutrūkusi. „Valstiečių“ teigimu, dauguma parlamentarų neturi savo būstų Vilniuje, yra sudarę ilgalaikes sutartis parlamentinei veiklai vykdyti regionuose – nuomoja biurus, kompiuterinę techniką, užsisako viešinimo paslaugas bei kita. Dėl to, pasak LVŽS, parlamentinei veiklai skirtų lėšų atsisakymas „ne tik padarytų Seimo nario veiklą sunkiai įmanoma, bet ir pakenktų vietiniams verslams, kuriuos valstybė šiuo sunkiu metu visais įmanomais būdais stengiasi išlaikyti, bei regioninei žiniasklaidai, kuri, netekusi didelės dalies reklamos pajamų, dar negautų ir pajamų, kurias įprastai gauna už Seimo nario veiklos viešinimą“.

„Valstiečių“ frakcija, pareikšdama savo nuomonę dėl konservatorių siūlymo, taip pat pabrėžia, kad Vyriausybė yra numačiusi įrankius padėti verslui, patiriančiam sunkumų pandemijos metu. LVŽS teigimu, Seimo nariai savo parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis gali prisidėti prie smulkaus ir vidutinio verslo palaikymo, užsisakydami paslaugas arba prekes.

„Lėšų, skirtų Seimo nario parlamentinei veiklai, panaikinimas būtų ir neteisėtas, ir netikslingas bei apsunkintų Seimo narių, ypač gyvenančių atokesnėse vietovėse, parlamentinį darbą“, – rašoma LVŽS rašte Seimo valdybai, pabrėžiant, kad parlamentarai savo parlamentinei veiklai skirtas lėšas turėtų naudoti „atsakingai, taupiai ir apdairiai“.

ELTA primena, kad TS-LKD visos Seimo frakcijos vardu pirmadienį oficialiai kreipėsi į Seimo valdybą bei paragino kolegas parlamentarus parodyti pavyzdį ir pademonstruoti solidarumą su ekonominius sunkumus patiriančiais Lietuvos žmonėmis bei atsisakyti Seimo nariams skiriamų reprezentacinių ir parlamentinių išlaidų.

TS-LKD frakcija siūlo lėšas grąžinti į valstybės biudžetą, kad jos būtų panaudojamos tikslingiau – prioritetą teikiant medikų apsaugai ir jų atlyginimų didinimui. Seimo valdyba kreipėsi į visas Seimo frakcijas, kad šios pateiktų savo oficialią poziciją.