„Rytoj Vyriausybė planuoja priimti nutarimą ir skirti iš rezervo 100 tūkstančių eurų humanitarinei pagalbai Italijai bei Ispanijai. Šalims, kurios kovos su koronavirusu fronte šiandien yra tikrai sunkioje ir sudėtingoje situacijoje“, – rašo premjeras.

Jis tęsia, kad tiki, jog Lietuvos žmonės supras ir palaikys tokį sprendimą. Kovojant už gyvybes solidarumas su mūsų partneriais Europoje ir kitur yra labai svarbus.

„Už minėtas lėšas bus perkamos būtiniausios priemonės: apsauginiai skydeliai, respiratoriai, taip pat medicininė įranga, skirta kvėpavimo funkcijos palaikymui. Labai simboliška ir svarbu, jog visa tai – Lietuvoje pagaminta produkcija. Esame stiprūs, kai būnam kartu!“, – rašo premjeras.

Delfi primena, kad, kaip rodo iki 9 val. 45 min. Grinvičo (12 val. 45 min. Lietuvos) laiku paskelbti oficialių šaltinių duomenys, pasaulyje užregistruota 75 538 žmonių mirtys, susijusios su COVID-19, iš jų 53 928 – Europoje. Tikėtina, kad oficiali statistika atspindi tik dalį tikrojo pandemijos aukų skaičiaus.

Iš viso Italijoje, pirmadienio duomenimis, COVID-19 priskiriamos 16 523 mirtys – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Pasveiko 22 837 žmonės.

Ispanijoje šeštadienio duomenimis - 124736 koronaviruso atvejai.