„Šiuo metu Vidaus reikalų ministerija nagrinėja galimybę tokią paslaugą teikti mūsų pareigūnams per mūsų medicinos centrą. Kol kas mes gavome pavedimą įvertinti situaciją ir pateikti siūlymus. Tad jei Medicinos centras prie VRM galėtų tokius tyrimus atlikti – tai tuomet esamos tyrimų galimybės mus visai patenkintų“, – Eltai teigė R. Liubajevas.

Kaip priminė VSAT vadas, dėl pasieniečių darbo specifikos, didinančios grėsmę pareigūnas užsikrėsti, buvo paprašyta, kad pareigūnų tyrimams dėl COVID-19 būtų taikomas prioritetas.

„Prašėme, kad mūsų pareigūnams būtų suteiktas šioks toks prioritetas, jeigu pasireiškia tam tikri simptomai, ir kad tokiu atveju būtų atliekami tyrimai dėl koronaviruso“, – teigė R. Liubajevas.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį Seime teigė, kad kiekvieną pareigūną testuoti po darbo pamainos nėra prasmės.

Pasak VSAT vado, šiuo metu vertinamos galimybės ne tik dėl to, kad VRM Medicinos centras galėtų surinkti testus, tačiau kad būtų kartu atliekami ir tyrimai.

„Kalbama yra ir apie tyrimų atlikimą. Nežinau, kokie yra mūsų Medicinos centro gebėjimai, tačiau sumanymas yra, kad centras galėtų daryti testus ir, aš įsivaizduoju, ne tik surinkti, bet ir atlikti“, – teigė VSAT vadas.

Pasak R. Liubajevo, tokią galimybę gavęs Medicinos centras galėtų aptarnauti ne tik sienos apsaugos tarnybą, tačiau ir policijos pareigūnus, viešojo saugumo tarnybas ir t.t.