Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pabrėžė, kad pagaliau nuo koronaviruso pasveiko vienas iš susirgusių medikų.

„Virusas įveiktas. Tai mūsų pirmas gydytojas susirgęs. Dabar pasveiko, tai konstatuota ir šeimos gydytoja pranešė Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kad pasveiko“, – BNS teigė D. Varnas.

Pasak jo, medikė dar 14 dienų bus save izoliavusi.

Anksčiau buvo skelbiama, kad pirmasis koronavirusu susirgęs Ukmergės medikas turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

Tiesa, jis neslepia, kad tai – mažas žingsnis, mat iš viso rajone užfiksuota 73 koronaviruso atvejai, o iš visų užsikrėtusių – net 40 medikų, vienas Ukmergės ligoninės administracijos darbuotojas ir vienas pasveikęs.

Be to, iš 15 Lietuvoje užfiksuotų mirčių nuo koronaviruso, 6 – Ukmergėje. Visi mirusieji, pabrėžė D. Varnas, priklausė didelei rizikos grupei.

Ukmergės mobiliajame patikros punkte iš viso jau paimtas 271 ėminys, buvo tiriami 98 buvę Ukmergės ligoninės pacientai, 70 socialinių darbuotojų, 68 policijos pareigūnai, 35 asmenys su šeimos gydytojo siuntimu bei vienam ukmergiškiui atliktas privalomas kontrolinis tyrimas po dvi savaites trūkusio (COVID-19) infekcijos gydymo.

„Iš jau gautų 112 patikros atsakymų: 109 neigiami ir trys, deja, teigiami (nustatyta infekcija COVID-19) rezultatai“ – sakė D. Varnas.

Ligoninė kol kas uždaryta

D. Varnas laidoje „Delfi diena“ įvardijo, kad Ukmergės ligoninėje dirba 441 darbuotojas, 28 iš jų nustatytas koronavirusas, 232 karantine, tačiau tvirtino, kad jokių klaidų nebuvo padaryta ir teigė, kad Ukmergės ligoninę netrukus vėl bus galima atidaryti.

„Ligoninė neveikia jau nuo kovo 19 dienos, yra tik slaugos skyrius, kuriame vienu momentu, kai trūko gydytojų, pagalbos atsiuntė Vilniaus universitetinė ligoninė. Dirbančiųjų turime 48, jei gerai pamenu. Iš viso personalo šiuo metu dirbančius. Kol kas problemų nėra, – tvirtino D. Varnas. – Reikėjo pagalbos, susisiekėme su Santaros klinikomis, gavome penkis gydytojus. Viskas vyksta. Vieni kitiems padeda.“

Šiuo metu saviizoliacijoje esantis Ukmergės ligoninės vadovas R. Cvilika prieš kelias paviešino laišką, kuriame išsakę nuogąstavimus ir vylėsi, kad ligoninė netrukus vėl galės funkcionuoti. D. Varnas teigė, kad ji tikrai netrukus galės vėl atverti duris ir teikti pagalbą pacientams.

„Jei viskas bus pagal planą, niekus nesimėtysime ir nebus daugiau protrūkių, kurių, tikiu, daugiau tikrai nebus, nes padarėme tikrai labai daug darbo, kad nebūtų jokio didesnio protrūkio, manau, po balandžio 6 dienos, kai, kiek pamenu, bus paskutinio gydytojo paskutinė saviizoliacijos diena, turėtų ligoninė palaipsniui pradėti startuoti“, – teigė laidos „Delfi diena“ pašnekovas.

Susirgę 111 medicinos darbuotojų

Iki pirmadienio koronavirusas diagnozuotas 111 Lietuvos medicinos darbuotojų, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centas.

Alytaus apskrityje yra vienas susirgęs medikas, Kauno – 13, Klaipėdos – 34, Marijampolės – keturi, Panevėžio – trys, Šiaulių – du, Tauragės – vienas, Utenos – trys, Vilniaus – 50. Pirminiais duomenimis, daugiau kaip tūkstantis medikų turėjo tiesioginių kontaktų su užsikrėtusiais asmenimis.

Kol kas Lietuvoje nustatyta 843 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 8 pasveikę žmonės ir 15 mirčių.