„Šiandien į skubiai dėl koronaviruso protrūkio Marijampolės ligoninėje sušauktą nuotolinį posėdį rinkosi Marijampolės savivaldybės ekstremalių situacijų komisija.

Marijampolės ligoninės direktorė informavo, kad šiuo metu teigiami COVID-19 ligos atvejai nustatyti 8 žmonėms: dviem medicinos darbuotojams, 3 ūkio darbuotojams ir 3 Vidaus ligų skyriaus pacientams. Sukarščiavę pacientai yra transportuoti į Kauno klinikinę ligoninę, personalui skirta privaloma saviizoliacija, kontaktą turėję darbuotojai – taip pat izoliuojami savo arba savivaldybės patalpose“, – rašoma savivaldybės socialiniame puslapyje.

Kaip pranešama, visi susirgusieji gydėsi vidaus ligų skyriuje, todėl šis skyrius uždarytas, vykdoma dezinfekcija.

„Taip pat bus tiriami visi 50 šiame skyriuje dirbusių darbuotojų ir 38 čia gydęsi pacientai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras šiuo metu atlieka epidemiologinius tyrimus, tačiau jau dabar aiškėja bent 33 išoriniai sergančiųjų kontaktai. Visi kontaktavę žmonės yra informuoti ir laikosi saviizoliacijos, o ten, kur gyvena sergantieji, bus vykdoma patalpų ir laiptinių dezinfekcija“, – informuoja Marijampolės savivaldybė.

„Nutiko tai, kas nutikti galėjo blogajame koronaviruso plitimo scenarijuje“, – po posėdžio kalbėjo Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Karolis Podolskis.

„Protrūkis ligoninėje privertė sunerimti visus. Užsikrėtę medikai, pagalbinis personalas ir pacientai, izoliuojami Vidaus ligų skyriaus darbuotojai, iš kurių 27 apgyvendinami mūsų numatytose patalpose. Sunkiausia tai, kad ligoninėje gulintiems pacientams reikia medikų priežiūros, o po protrūkio ir priverstinės saviizoliacijos pradedamas jausti medicinos darbuotojų trūkumas“, – sakė jis.

Marijampolės ligoninė pirmadienį informavo, kad per praėjusią parą koronavirusas patvirtintas keturiems jos darbuotojams.

„COVID-19 infekcija patvirtina vienam medicininio personalo ir trims nemedicininio personalo darbuotojams“, – buvo rašoma oficialiame įstaigos feisbuko puslapyje.