Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje L. Kasčiūnas pabrėžė, kad yra dėl ko suabejoti, ar tikrai NSGK pirmininkas gavo progą pasidaryti testą kaip eilinis pilietis. L. Kasčiūno teigimu, tuomet, kai D. Gaižauskas kovo 27 d. prašė testo, jis tiesiog neatitiko tuometinių reikalavimų, norint įgyti tokią galimybę.

„Jo amžiaus žmogui, norint gauti testą, reikėjo ne tik (tam tikrus susirgimo koronavirusu simptomus atitikti. – ELTA), o jis neturėjo net temperatūros, jis turėjo tik kosulį. Jis turėjo būti arba grįžęs iš užsienio, arba turėjo turėti kontaktą su užsikrėtusiuoju. Bet jis ne kartą minėjo, kad jokio kontakto neturėjo. Tačiau šiandien jis pasakė, kad operatoriui papasakojo Seimo situacijos aplinkybes ir, labai tikėtina, leido suprasti operatoriui, kad kontaktas buvo. Tai turbūt leidžia kalbėti apie tai, kad operatorius priėmė sprendimą padaryti testą. Jei D. Gaižauskas operatoriui yra pasakęs, kad jis kontaktą turėjo, tai tokiu atveju jam reikėjo automatiškai, nepaisant to, ar testas teigiamas, ar neigiamas, nuo kovo 17 d. – galimo paskutinio kontakto datos – izoliuotis 14 dienų. Tačiau jis to nedarė“, – sakė L. Kasčiūnas.

„Šios abejonės kelia klausimą, ar tarp mūsų nėra išskirtinės kastos žmonių, kurie gali gauti testą kitaip nei visi. Arba žmogus tiesiog pamelavo dėl aplinkybių ir operatoriui pasakė, kad turėjo kontaktą. Šias abejones gali išsklaidyti tik jo asmeninis kreipimasis į 1808 liniją, prašant, kad įrašas būtų pateiktas visuomenei“, – tęsė konservatorius.

Jo teigimu, Seimo nariai privalo rodyti tinkamą pavyzdį gyventojams, tad abejonių išsklaidymas dėl D. Gaižausko testo yra būtinas.

„Mes kalbame apie Seimo narį, NSGK pirmininką, kuris visuomenei turi rodyti pavyzdį ir nemeluoti dėl simptomų, laikytis karantino ir saviizoliacijos taisyklių“, – akcentavo Seimo narys.

Ypač, pabrėžė L. Kasčiūnas, kad D. Gaižausko veiksmai buvo kaip tik tuo metu, kai Seime buvo priiminėjami sprendimai, griežtinantys bausmes dėl karantino nesilaikymo.

Portalui Delfi.lt paskelbus, kad NSGK pirmininkas D. Gaižauskas galėjo pažeisti karantino ir saviizoliacijos tvarką, pats parlamentaras tokius teiginius atmeta.

Pasak D. Gaižausko, jis neatitinka jokių privalomajai saviizoliacijai būtinų sąlygų.

„Pabrėžiu, kad ši paskleista tikrovės neatitinkanti informacija man padarė ir tebedaro didelę žalą, žeminant ir paniekinant mane bei pakertant pasitikėjimą manimi, kaip valdžios atstovu. (...) Šis melas taip pat kelia nerimą, baimę visuomenėje ir kursto nepasitikėjimą valdžia“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu sakė D. Gaižauskas.
Pastarąją savaitę L. Kasčiūnas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti D. Gaižausko elgesį, sužinojus, kad viena jo padėjėjų užsikrėtė koronavirusine infekcija.

Jis taip pat kreipėsi į patį D. Gaižauską, ragindamas Seimo NSGK pirmininką nedelsiant pateikti visus paaiškinimus visuomenei.