„Prezidentas su premjeru aptars šalies išėjimo iš ekonominio sąstingio scenarijus bei galimybes verslo įmonėms ir kitoms organizacijoms saugiai veikti karantino metu“, – BNS sakė prezidento atstovas Antanas Bubnelis.

Jis patvirtino, kad šalies vadovas ir premjeras susitiks tiesiogiai Prezidentūroje.

Prezidentas šeštadienį viešėdamas Kaune sakė, kad švelninti karantino sąlygas reikės labai atsargiai ir palaipsniui, kad nekiltų antroji epidemijos banga.

„Šitoje vietoje norėčiau būti labai atsargus, tikrai nesinorėtų padaryti klaidų tokioje lemtingoje stadijoje, kuomet, viena vertus, tikimės perlaužti stuburą koronavirusui, bet jei padarysime per anksti, galime sulaukti antrosios bangos“, – sakė G. Nausėda.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę sakė, kad Vyriausybė yra pasirengusi svarstyti karantino sąlygų laipsnišką švelninimą prekybos vietose ir maitinimo įstaigose.

Anot jo, tai būtų galima daryti, jei situacija dėl koronaviruso plitimo išliks stabili, tačiau apie konkrečius žingsnius kalbėti kol kas per anksti.

Karantinas Lietuvoje siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą buvo įvestas kovo 16 dieną ir truks mažiausiai iki balandžio 13 dienos. Jo metu uždarytos dauguma parduotuvių, kavinės, barai, tačiau leidžiamas maistas išsinešimui.

Šalyje iki šiol fiksuota 811 koronaviruso atvejų. Mirė 13 infekcija sirgusių žmonių, septyni pasveiko.