SAM duomenimis, asmuo priklausė rizikos grupei. Vyras mirė Vilniuje, Santaros klinikose. Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad garbaus amžiaus vėlionis - medikės tėvas, o virusu galėjo užsikrėsti nuo savo anūko, kuris dirba Santaros klinikų laboratorijoje.

Tai, jau antroji viruso auka šį sekmadienį.

Šiandienos popietę Lietuvoje buvo patvirtintas ir dvyliktas mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis.

SAM skelbė, kad asmuo buvo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir priklausė rizikos grupei. Kaip jau rašė „Delfi“, virusas pasiglemžė 61-erių šiauliečio, Šeduvos malūno savininko Zigmo Daukšos gyvybę. Apie žmogaus netektį patvirtino šio žmogaus artimieji. Apie tai daugiau skaitykite čia.


SAM duomenimis, iki šiol Lietuvoje nustatyta 811 koronaviruso infekcijos atvejų. Sekmadienio, balandžio 5-osios, 7 val. duomenimis, iš viso jau ištirta 23645 ėminių.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.