Negyvenamųjų patalpų ar kitų statinių nuomos komisijos posėdžio protokole, kurį matė BNS, nurodyta, kad Rotušės aikštėje esančių 122,13 kvadratinių metrų patalpų nuomos konkurse dalyvavo du dalyviai.

Viešoji įstaiga Sporto klubas „Atlanta Gym“ pasiūlė didesnę nuomos kainą – 3,15 euro už kvadratinį metrą per mėnesį bei nurodė, kad patalpas naudos kultūrinei ir administracinei veiklai.

Radiją „FM99“ valdanti bendrovė „Alytaus radijas“ pasiūlė mokėti 2,35 euro už kvadratinį metrą per mėnesį už tas pačias patalpas ir toliau naudoti jas radijo veiklai.

Komisijos posėdis, kuriame buvo paskelbtas konkurso laimėtojas, vyko kovo 20 dieną, nurodoma savivaldybės dokumente.

Savivaldybės tvarka numato, kad nuomos konkurso laimėtoju skelbiamas tas dalyvis, kuris pasiūlo didesnę kainą.

A. Jodauga: gera proga atsirasti sporto klubui


Viešosios įstaigos Sporto klubas „Atlanta Gym“ vadovas Antanas Jodauga BNS teigė, kad šiuo metu fiziškai įrengto klubo neturintis, tačiau jam yra gera proga atsirasti.

„Nėra fizinio, bet yra gera proga jam atsirasti“, – sakė viešosios įstaigos vadovas.

Vis dėlto, jis atsisakė plačiau komentuoti, ką planuoja steigti išsinuomotose patalpose, kadangi dar nėra pasirašyta sutartis su savivaldybe.

„Dar nėra pasirašyta sutartis, tai negaliu komentuoti“, – teigė A. Jodauga.

Pasak jo, minčių išsinuomoti patalpas sporto klubui turėta jau ilgą laiką.

„Ji yra seniai kilusi, jau daug metų“, – tvirtino jis.

Kaip BNS informavo Lietuvos socialdemokratų partijos Komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas, sporto klubui vadovaujantis A. Jodauga yra šios partijos narys.

Meras interesų konflikto neįžvelgia

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis teigė, kad gaila, jog konkursą laimėjo ne radijas.

„Kad būtų laimėjęs radijas, tai būtų labai gerai. Nesvarbu, kas laimėjo, kokios partijos atstovas laimėjo, mes buvome pripratę prie tos vietos, kurioje yra radijo stotis (...) Kaip bebūtų, man labai gaila“, – BNS sakė miesto vadovas.

Jis taip pat teigė nežinantis, ką patalpose ketina daryti partijos kolega.

„Tikrai nežinau, kodėl ir ką planuoja daryti ponas Antanas, ką jis planuoja steigti, dar neteko bendrauti“, – tvirtino N. Cesiulis.

Jis taip pat pridūrė, kad nemato interesų konflikto tame, jog patalpų nuomos konkursą laimėjo bendrapartietis.

„Kadangi prie konkurso nesikišau, tai yra administracijos kompetencija, ne mero“, – sakė Alytaus miesto meras.

Sprendimą žada skųsti


Radiją „FM99“ valdančiai bendrovei „Alytaus radijas“ šiuo metu vadovaujantis Liudas Ramanauskas BNS teigė planuojantis skųsti savivaldybės sprendimą dėl patalpų nuomos.

„Žinoma, kad planuojame apskųsti. Advokatai ruošia dokumentus. Skųsime procesą, nes paaiškinimai keisti“, – sakė radijo vadovas.

Jis teigė dėl karantino nedalyvavęs komisijos posėdyje, kuriame paaiškėjo konkurso nugalėtojas, tačiau jam buvo pasiūlyta ateiti į savivaldybę ir pasižiūrėti posėdžio įrašą.

„Kai tu klausi, kad gal kažkokiu būdu galima pamatyti, kaip ta komisija dirbo, tai sako, kad įrašas yra, bet jo negalima viešinti, nes ten yra nevieši asmenys. Vėl klaustukas, nesuprantamas dalykas“, – teigė L. Ramanauskas.

Jis taip pat pridūrė, kad jau turima pasiūlymų dėl galimybių radijui dirbti kitose patalpose.

„Jau turime ir tam tikrų pasiūlymų dėl patalpų, bet čia ne tik patalpų klausimas, čia daugiau požiūrio klausimas“, – teigė Alytaus radijo vadovas.

Pasak jo, į susidariusią situaciją aukščiausi miesto vadovai nereaguoja.

„Jokios reakcijos į tai nėra nei viešai, nei neviešai“, – tvirtino L. Ramanauskas.

BNS primena, kad konfliktas dėl patalpų, kuriose daugiau nei 20 metų veikia radijas „FM99“, kilo vasario pabaigoje, kai miesto taryba nusprendė nutraukti patalpų nuomos sutartį.

Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius teigė įžvelgiantis politikų kovą prieš jiems nepalankią žiniasklaidą.

Sprendimo projektą dėl patalpų nuomos nutraukimo Alytaus miesto savivaldybės tarybai pateikė visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ frakcijos atstovė Laura Radzevičiūtė.

Ji anksčiau yra vedusi laidas ir šio judėjimo lyderio, irgi tarybos nario Tomo Pačėso žmonos valdomoje televizijoje „Dzūkijos TV“.

Radiją valdančiai įmonei „Alytaus radijas“ vadovauja Liudas Ramanauskas. Jo žmona, buvusi radijo žurnalistė Vilija Ramanauskienė yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė, išrinkta pagal komiteto „Alytaus piliečiai“ sąrašą.