Ji teigė, kad tam, jog toks siūlymas miesto tarybos posėdyje galėtų būti svarstytinas, ji turi surinkti bent trečdalio kolegų palaikymą.

„Tikiuosi palaikymo iš opozicinių frakcijų: valstiečių ir žaliųjų frakcijos ir iš liberalų frakcijos. Jeigu palaikymas bus, sprendimas posėdyje turės būti teikiamas, o tarybos nariai balsuoti dėl vyr. gydytojo nušalinimo.

Taip pat labai daug priklauso nuo mero, kuris, kiek teko girdėti, nepritaria tokiam sprendimui, tai šiuo atveju gali būti sudėtingiau“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad vyr. gydytojui atėjo laikas prisiimti atsakomybę.

Kiek anksčiau N. Puteikienė „Delfi“ atsiųstame laiške rašė, kad šiandien Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) patiria tikrą kolapsą.

„COVID-19 nestabdomai plinta visoje ligoninėje, darbuotojai neaprūpinti apsaugos priemonėmis, vienas po kito uždaromi skyriai, serga 36 medikai, išsami informacija neteikiama nei jos darbuotojams, nei visuomenei, darbuotojai persekiojami už tai, kad atskleidžia tikrąją situaciją.
Visa tai rodo Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovų negebėjimą suvaldyti krizę, užkirsti kelią infekcijos plitimui, burti medikus bendram sutektam darbui ir kelia realią grėsmę ir medikų, ir pacientų gyvybėms“, – apie būtinumą imtis priemonių dėl vyr. ligoninės gydytojo V. Janušonio sakė ji.

Nina Puteikienė

Taip pat ji pridūrė, kad jau nuo pirmųjų karantino dienų ši ligoninė nebuvo pasirengusi koronaviruso protrūkiui, tačiau jos vadovas tada tikinęs priešingai, galėsiantis priimti 200 infekuotųjų.

„Situacija iš esmės primena Baltarusiją, o ligoninės vadovas – diktatorių, kuris iš paskutiniųjų stengiasi nulaikyti kėdę, ant kurios sėdi. Dėl šiandieninės situacijos jam tenka tiesioginė atsakomybė.

Darbuotojai pasakojo, kaip buvo aprūpinamas Infekcinis skyrius apsaugos priemonėmis: savaitgalį, prieš karantino paskelbimą, dezinfekcinis skystis, kaukės, pirštinės buvo surinkti iš kitų skyrių. Ir iš tų, kurie šiandien uždaryti dėl juose užsikrėtusių ir gydytojų, ir pacientų. Nors darbuotojai reikalavo, tačiau nebuvo išduodamos apsaugos priemonės skyriams, nedirbantiems tiesiogiai su COVID infekuotais. Dabar virusas apėmė visą ligoninę, uždaromi vienas po kito visi skyriai, serga vis daugiau medikų“, – kalbėjo ji.

„Delfi“ bandė susisiekti su vyr. gydytoju V. Janušoniu, tačiau jis telefono nekėlė. KUL yra tiesiogiai pavaldi Klaipėdos miesto savivaldybei.

Redakcija primena, kad apie situaciją KUL „Delfi“ pasakojo ir patys ten dirbantys gydytojai, kurie kalbėjo, kad ligoninėje neužtenka apsaugos priemonių, o kovo viduryje ligoninėje vis dar vyko konsultacijos ir planinės operacijos. Daugiau galite skaityti čia.

Taip pat sekmadienį ryte Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad atsižvelgus į nustatytus infekcijų kontrolės pažeidimus, kurie kelia grėsmę tiek medikų, tiek pacientų saugumui, buvo priimtas sprendimas laikinai uždaryti didelę dalį KUL skyrių. Šiuo metu, kaip pranešama, joje paslaugas teiks tik akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų padaliniai. Daugiau apie tai skaitykite čia.