„Dėl infekcijų kontrolės pažeidimų, keliančių grėsmę tiek medikų, tiek pacientų saugumui, penktadienį vakare buvo priimtas sprendimas laikinai stabdyti didelę dalį ligoninės skyrių, paliekant sveikatos paslaugų teikimą akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų profilio padaliniuose“, – šeštadienio vakarą feisbuke rašė ministras.

Pasak jo, skubią pagalbą pacientams teiks Respublikinė Klaipėdos ligoninė, o prireikus – Kauno ligoninės.

A. Veryga dėkojo apie problemas ligoninėje prabilusioms profesinėms sąjungoms. Pasak ministro, balandžio 1-ąją Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) inicijavo susitikimą su Lietuvos medikų profesinėmis sąjungomis, kurių buvo prašoma įtraukti visus narius į situacijos stebėseną įstaigose ir kuo skubiau informuoti apie infekcijų kontrolės pažeidimus.


„Ir štai pirmasis pranešimas apie Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcijų kontrolės problemas SAM pasiekė jau sekančią dieną po susitikimo. Tad penktadienį mano pavedimu buvo suburta komisija iš SAM, Higienos instituto, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atstovų, kurie tą pačią dieną išvyko į vietą“, – teigia A. Veryga.

Jo teigimu, šeštadienį komisija tęsia darbą ligoninėje ir teikia jai rekomendacijas dėl organizacinių priemonių taikymo infekcijų kontrolės klausimais.

Šioje ligoninėje gydomi koronavirusu sergantys pacientai. Keliuose šios ligoninės skyriuose buvo nustatyta koronaviruso atvejų, o trys sunkios būklės Akių ligų klinikoje gydyti pacientai mirė.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto patvirtintas 771 koronaviruso atvejis. Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.

Šalyje mirė dešimt koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.