Portalas 15 min rašo, kad gavo kario laišką, kuriame rašoma, kad ir Klaipėdoje dislokuotame didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione vienam kariui nustatytas koronavirusas. Prieš nustatymą karys naktį praleido vienoje palapinėje su dar penkiais kariais. Laiške žmogus nerimauja dėl galimo infekcijos plitimo.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyrius portalui 15 min patvirtino, kad batalione kariui diagnozuotas koronavirusas ir patikino, kad imtasi saugumo priemonių, o kariai, kontaktavę su apsikrėtusiuoju, saviizoliacijoje.

PAPILDYTA

Delfi susisiekė su Sausumos pajėgų viešųjų ryšių karininku kapitonu Andriumi Dilda, kuris patvirtino informaciją apie koronavirusu užsikrėtusį karį. Pasak jo, vyrui ėminys buvo paimtas kovo 30 dieną, o atsakymas gautas vakar (penktadienį) vakare. Jis buvo teigiamas.


„Dabar sąlygos yra tokios, kad, ypač tie, kurie dirba su šauktiniais, profesinės karo tarnybos kariai, kurie atvyksta iš namų, jie yra padalinti į pamainas, ir būtent šis karys, kuriam diagnozuotas koronavirusas, jis turėjo būti naujoje pamainoje, atvykęs iš namų ir nuo kitos savaitės pradėti dirbti su šauktiniais. Bet jis, kaip ir visi, buvo testuojamas dėl viruso ir testas teigiamas. Tai jis dabar negalės dirbti su šauktiniais, ir visi kariai, kurie ruošėsi dirbti su juo pamainoje, yra pakeisti, nuo pirmadienio ateis nauja pamaina dirbti su šauktiniais, kuri yra testuota. Kol kas nežinome, ar karys virusu užsikrėtė namuose, visi kontaktai yra suregistruoti, tad visi tyrimai vykdomi. Žmonės, kurie buvo su juo, taip pat informuoti. Jie yra saviizoliacijoje. Jiems taip pat bus atliekami tyrimai", – komentavo A. Dilda.

Pirmieji naujojo koronaviruso COVID-19 atvejai kariuomenėje buvo nustatyti kovo 22 d. kariuomenės dalinyje Rukloje. Virusas buvo nustatytas vienam civiliam darbuotojui ir vienam kariui iš Nyderlandų.

Pirmasis atvejis tarp Lietuvos karių buvo patvirtintas Ruklos įgulos profesinės karo tarnybos kariui balandžio 2 d.