Tomas Beržinskas, premjero atstovas spaudai, „Delfi“ teigė, kad S. Skvernelis prašys, jog tyrimą ligoninėje atlikusios komisijos išvados būtų pateiktos Vyriausybei ir Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai.

„Premjerui keista, kad komisija, panašu, formuoja naują praktiką. Ir pagal tą praktiką, pasirodo, kad vienkartinius rūbus galima naudoti daug kartų“, – kalbėjo T. Beržinskas.

Jis pabrėžė ir tai, kad komisijos išvada ir leidimas grįžti atgal į postą A. Naudžiūnui reiškia, kad Kauno klinikinėje ligoninėje medikai yra saugūs ir aprūpinti.

„Bet ir premjeras, ir kiti žmonės, visuomenininkai, kurie teikia pagalbą medikams, jie iki šiolei gauna skundų būtent iš Kauno klinikinės ligoninės dėl netinkamų sąlygų“, – akcentavo T. Beržinskas.

Jis pabrėžė, kad tokia pozicija ir pakartotinis tyrimą atlikusios komisijos išvadų svarstymas anaiptol nereiškia, kad premjeras nori būtinai kažką atleisti.

„Premjeras nori vieno – svarbiausia, kad tiek šitos ligoninės, tiek kitų ligoninių medikai būtų apsaugoti“, – akcentavo jis.

Į pareigas grįš nuo pirmadienio

Penktadienį vakare Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad laikinai nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius Albinas Naudžiūnas grąžinamas į generalinio direktoriaus pareigas ir toliau, t. y. nuo balandžio 6 d. vadovaus šiai gydymo įstaigai.

Tokį sprendimą šiandien priėmė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, susipažinęs su specialiai įvykiui Kauno klinikinėje ligoninėje ištirti suformuotos Komisijos išvada, kuriai pritarė.

Komisija, sudaryta iš SAM ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) atstovų, atlikusi tyrimą pateikė išvadą ir nurodė, kad taikyti drausminę atsakomybę A. Naudžiūnui nėra pagrindo ir kad įstaigos vadovas pažeidimų nepadarė.

Tyrimo metu generalinis direktorius laikinai buvo nušalintas nuo įstaigos vadovo pareigų. BNS naujienų agentūra anksčiau pranešė, kad Kauno klinikės ligoninės vadovas gavo raštą, jog yra grąžinamas į pareigas.

„Aš gavau raštą, kad mano suspendavimas baigėsi. Jame buvo parašyta, kad aš nepadariau jokių pažeidimų. (...) Niekam aš priekaištų neturiu“, – A. Naudžiūną cituoja BNS.