Taip pat planuojama atleisti Aukščiausiojo Teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų ir skirti ją Aukščiausiojo Teismo pirmininke.

Teisėjų paskyrimo klausimai įrašyti į balandžio 7 d. plenarinių posėdžių darbotvarkę. Planuojamas ir slaptas balsavimas dėl kandidatų į teisėjus.

Teisėjų kandidatūros Seimui buvo pateiktos kovo 10 d., tačiau dėl koronaviruso šalyje paskelbta ekstremali padėtis pakoregavo ir Seimo darbotvarkę.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pasiūlė paskirti Konstitucinio Teismo teisėja šio teismo kanclerę I. Danėlienę. Kandidatė yra konstitucinės teisės specialistė, šios srities mokslininkė, prisidėjusi ir prie įstatymų projektų, būtinų įvesti individualų skundą į KT, rengimo.

G. Lastauskienės kandidatūrą Seimui teikia prezidentas Gitanas Nausėda.

G. Lastauskienė 2002 m. gavo teisės mokslų daktaro laipsnį, o nuo 2003 m. dirbo advokate ir dėstė Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

Kandidatė į Konstitucinio Teismo teisėjus nuo 2012 m. yra Lietuvos radijo ir televizijos tarybos, o nuo 2018 m. – Pretendentų į teisėjus egzaminų komisijos narė.

Atsižvelgiant į laikinai einančio Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigas teikimą, taip pat siūloma paskirti A. Norkūną Konstitucinio Teismo teisėju. A. Norkūnas nuo 1999 m. iki šiol yra Aukščiausiojo Teismo teisėjas.

Konstitucinio Teismo teisėjus siūloma paskirti devyneriems metams.

Prezidentas G. Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimą, yra pasirašęs dekretą, kuriuo siūlo skirti S. Rudėnaitę Aukščiausiojo Tesimo pirmininke.

S. Rudėnaitė teisėjos karjerą pradėjo 1997 m. Utenos rajono apylinkės teisme. Ji yra patyrusi civilinės teisės ir civilinio proceso specialistė, sukaupusi solidžią teisėjos darbo patirtį įvairių grandžių teismuose. S. Rudėnaitė taip pat yra Konsultacinės Europos teisėjų tarybos narė.

Pagal Konstituciją šio teismo pirmininką skiria Seimas prezidento teikimu.