Penktadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Saulius Dabravalskis paskelbė, kad jau surastas sprendimas. Tokia klinika bus įkurta Klaipėdos psichikos sveikatos centro patalpose. Čia bus atvežami žmonės ne tik iš Klaipėdos ir rajono, bet ir Skuodo, bei kitų aplinkinių regionų.

„Teko nemažai pasikarščiuoti visiems, tačiau paskutinioji informacija jau leidžia kalbėti“, – sako meras.

„Karščiavimo klinikoje bus atliekami ir kraujo tyrimai. Kaip tai bus daroma, bus parengtas geriausias variantas“, – sako S. Dabravalskis.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas neslepia, kad reikės tikrai nemažai medikų pagalbos, tačiau dirbti galės tik jaunesni nei 60-ties metų medicinos darbuotojai.

S. Dabravalskis sako, kad į kliniką žmonės bus siunčiami savo šeimos gydytojo siuntimu, tuomet bus atliekamas tyrimas ir jau pagal koronaviruso tyrimo atsakymo, bus aišku, ar pacientas bus gydomas ambulatoriškai, ar ligoninėje.

Nors Respublikinė Klaipėdos ligoninė atsisakė priimti karščiuojančius asmenis, rentgeno aparatą pažadėjo suteikti.

Kiek kainuos pritaikyti pastatą karščiavimo klinikos reikmėms, kol kas nėra tiksliai apskaičiuota, tačiau ji išties įspūdinga. S. Dabravalskis neslepia, kad numatytos patalpos šiuo metu yra tuščios.

„Reikės net baldų. Atvežimas radiologininės įrangos irgi turės kaštus. Vieta yra tuščia, o kaštai, gali kainuoti apie 100 tūkstančių eurų“, – sako S. Dabravalskis.

Universitetinės ligoninės patikrinai, anot mero, nėra nukreipti tik į vieną medicinos įstaigą. Anot jo, tokie tyrimai atliekami visose įstaigose, kur buvo nustatyti vidiniai koronoviruso šaltiniai.