Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė papasakojo apie artimiausio laikotarpio orų perspektyvą.

Rytoj, šeštadienį, dar mūsų orus lems pietinis ciklono pakraštys. Nors slėgis kils, ir pragiedrulių bus daugiau, tačiau daugelyje rajonų dar sulauksime trumpų kritulių – daugiausiai nedidelių. Naktį krituliai bus mišrūs, bus ir šlapdribos, ir lietaus (arčiau jūros), ir lengvo sniegelio.

O rytojaus dieną jau vyraus trumpas nedidelis lietus, ir dar vėjas bus gana stiprus. Naktį vėjas bus pietvakarių-vakarų krypties, dieną – vakarų krypties, - 8-13 m/s. Naktį dar pasitaikys gūsiai - 15-17 m/s. O rytojaus dieną – iki 15 m/s.

Naktį temperatūra bus apie nulį laipsnių - nuo 2 laipsnių šalčio rytiniame šalies pakraštyje iki 3 laipsnių šilumos – pajūryje. Drėgnose vietose gali susidaryti plikledis.

Dieną temperatūra paliks iki 5-10 laipsnių šilumos.

Balandžio 5 dieną, sekmadienį, slėgis mūsų regione išaugs. Mūsų orus po truputį perims valdyti anticiklonas – pradžioje šiaurinė jo dalis, pamažu pereinant į šiltąjį anticiklono šoną.

Sekmadienį kritulių tikimybė jau lieka maža. Naktį žemose drėgnose vietose tikėtinas plikledis. Temperatūra didesnėje teritorijos dalyje kris iki neigiamos – tarp 0-4 laipsnių šalčio. Tik arčiau jūros ji bus silpnai teigiama, ten laikysis apie 0-1 laipsnį šilumos, o Kuršių Nerijoje šiluma gali siekti iki 3 laipsnių.

Vėjas bus vakarų-pietvakarių krypties, jis po truputį rims, bus 5-10 m/s. Dieną oras sušils iki 7-12, o gal net ir 13 laipsnių pietvakariniuose šalies rajonuose.

Į regioną plūstelės šiluma

Pirmadienį į mūsų regioną plūstelės šiluma. Kritulių nenumatoma, vyraus saulėti orai. Vėjas pietvakarių-pietų, naktį jis bus vos juntamas, dieną – vidutinio stiprumo.

Naktį vyraus teigiama temperatūra – šiek tiek (iki 1-2 laipsnių šalčio) pašalti gali tik rytinėje šalies pusėje. O dieną temperatūra jau šoktels iki 10-15 laipsnių, o Suvalkijoje, Pietų Žemaitijoje – gal net iki 16 laipsnių šilumos.

Antradienį toliau plūs šiluma. Kol kas iš sinoptikų prognozių atrodo, kad tai bus šilčiausio šio trumpojo periodo diena. Lietaus nenumatoma. Vyraus saulėti orai. Vėjas – pietų-pietvakarių, naktį – vidutinio stiprumo, dieną – šiek tiek stipresnis.

Naktį temperatūra išliks teigiama visoje šalyje. Ji sieks 2-7 laipsnius šilumos. O dieną temperatūra šoktels iki 14-19 laipsnių šilumos. Tik pajūryje, kadangi vėjas pietvakarių – nuo jūros, o jūra dar šalta, tai ten bus apie 10-13 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lietaus tikimybė išliks nedidelė, tačiau per Lietuvą praslinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas. Orai šiek tiek keisis. Vėjas suksis iš vakarinės pusės. Dieną jis jau bus smarkokas. Naktį temperatūra dar išliks visur teigiama – 1-6 laipsniai šilumos, o dieną vyraus 12-17 laipsnių šiluma, o pajūryje – apie 10 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)