Laidoje „Jūs rimtai?“ savaitės naujienas aptarinėjęs Stano tvirtino, kad nuotolinis mokymasis yra labai gerai. „Ką lietuviai mėgsta – skųstis. Kas beatsitiktų – skųstis, – kalbėjo Stano. – Labai džiaugiuosi nuotoliniu mokymu. Tai yra kažkas nerealaus. Tai didžiulis žingsnis į priekį. Visos tos smulkmenos, kurios užkliūna: ryšys, tinklas, programos, kurios neatlaiko, o labiausiai nervina tie valdininkėliai, kurie visą laiką sako, kad viskas gerai, viskas tvarkoje, mes visus perspėjome, viską padarėme, kažkas kitas kaltas. Niekaip žmogus negali atsistoti ir pasakyti: „sorry, nesuveikė, nesužiūrėjome“.

Vis dėlto, kad ir kokių trukdžių būtų, Stano džiaugiasi. „Nuotolinis mokymasis, kuris prasidėjo šią savaitę, yra gelbėjimosi ratas tėvams. Nelabai suprantu, ko čia skųstis, – tvirtino Stano. – Kai vaikas šiaip yra namuose dabar visas 24 valandas, jis nuolat sako: mama, tėti, mama, mama, tėti. Vaikšto paskui, o kai yra nuotolinis mokymas, jis atsisėda, sėdi sau kambaryje užsidaręs ir savo reikalus tvarko.“

Ne tik dvylikametis Stano sūnus pradėjo mokytis nuotoliniu būdu, penkiametis sūnus internetu bendrauja su savo darželio grupiokais ir mokosi robotikos. Stano juokauja, kad užsiėmimai būtų neblogai ir jų dvimetei dukrai. „Džiaukitės, tėvai“, – tvirtino Stano.

Šią savaitę buvo oficialiai patvirtinta ir tai, kad didės baudos už karantino nesilaikymą. Stano sako, kad didžioji dauguma visuomenės tikrai laikosi nurodymų, o tos baudos, jo teigimu, skirtos tai mažesnei visuomenės daliai. „Absoliučiai didžioji dalis yra adekvatūs, teisingi, sąžiningi ir besilaikantys karantino žmonės, o tie asilai (...). Jie tiesiog labiau girdimi, jie garsiau rėkia, todėl susidaro įspūdis, kad jų daug, bet jų vienetai“, – teigė Stano.

Šią savaitę Delfi portale buvo pasirodžiusi naujiena ir apie tai, kad vienoje Kauno ligoninėje vagiamas dezinfekcinis skystis. Vietoje jo į buteliukus pripilama vandens. Vienos Kauno ligoninės chirurgas Delfi pasakojo, kad, tikėtina, jog skystį vagia ne pacientai, o personalas.

Stano, apžvelgdamas šią naujieną, neskubėjo teisti. Priešingai, pats prisipažino, kad kovo pradžioje, koncerto užkulisiuose, pats prisipildė savo buteliuką visiems atlikėjams skirto dezinfekcinio skysčio. Jo teigimu, būtent tuo metu Lietuvoje buvo neįmanoma jo įsigyti.

„Aš persipyliau iš Molėtų kultūrnamio dezinfekcinio skysčio į savo buteliuką, – prisipažino Stano, atsiprašė ir pridūrė. – Man iki šiol gėda.“

Savaitės naujienų apžvalgoje taip pat buvo kalbama ir apie naujus iššūkius garsių moterų vyrams. Grožio salonai uždaryti, tad moterys gražinasi namuose, o jei reikia pagalbos, padeda vyrai. Ne viena moteris prisipažino, kad pagalbos reikia būtent dažant plaukus. Stano tvirtino, kad jo žmona to dar neprašė, bet jei ir paprašytų – sunkumų nekiltų.

S. Stavickis priminė, kad pats nuo 18 iki 26-erių balindavo plaukus. „Apie plaukų dažymą suprantu normaliai. Galėčiau, jei žmona sugalvotų tapt blondine, jai padėti, kad nebūtų geltoni kaip pas viščiuką plaukai, kad būtų teisingai balti“, – tvirtino Stano.

Visas pokalbis su Stano – laidoje „Jūs rimtai?“