G. Surplys taip pat pristatė, kokiomis sumomis kils medikų atlyginimai nuo balandžio 1-osios dienos. Skaičiuojama, kad tam reikės maždaug 130 milijonų eurų.

„Dabar, kai tokia situacija, mes privalome tai padaryti. (…) Kai visa tai formalizuosime vidutinis gydytojų atlyginimas turėtų pasiekti 3250 eurų per mėnesį, o slaugytojų – 1625 eurus“, – tikslias sumas vardijo G. Surplys.

„Per vakar buvo ištirti 2809 mėginiai, tai naujas rekordas, kiek mes ištiriame per parą. Kiek man pavyko greitai susiskaičiuoti, kiek tyrimų milijonui žmonių padaroma per parą, mes lenkiame JAV, Italiją, Pietų Korėją. Tyrimų apimtis Lietuvoje darosi tokia, kokios mes senai laukiame“, – sakė G. Surplys.

Premjero patarėjas teigė, kad kaip ir kelias dienas iš eilės, daugiausiai koronaviruso atvejų užfiksuota Klaipėdoje.

„Vakar buvo patvirtinti 47 nauji atvejai, daugiausiai užsikrėtusių per parą fiksuojama jau kelintą dieną Klaipėdoje. Ėminių yra ištirta iš viso virš 18 tūkstančių“, – sakė jis.

„Šiuo metu karantine turime 276 gydymo įstaigų darbuotojus“, – informaciją pristatė premjero patarėjas.

G. Surplys skubėjo paneigti informaciją, kurią mokytojai pateikia tėvams, neva šiais mokslo metams mokiniais į klases jau negrįš.

„Noriu paneigti, tai tikrai nėra Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pozicija. Ministerija laikosi karantino terminų, kaip jie nustatyti, kol kas iš ministerijos jokių rekomendacijų, kad vaikai jau šiais mokslo metais nebegrįš į mokyklas, tokių rekomendacijų nėra“, – sakė Visuomenės informavimo grupės vadovas.