„Sprendimas toks: grįžti galės visi tie, kurie keltų ir lėktuvų bilietus įsigijo iki balandžio 1-osios. Iki vakar dienos Vyriausybės sprendimų. Savaime suprantama, visus grįžusius bus privalu patikrinti, jie taip pat turės laikytis griežtos dviejų savaičių izoliacijos.
Paskutiniai valstybės organizuoti lėktuvai ir keltų reisai įvyks per artimiausias kelias dienas. Jokių papildomų nebebus organizuojama. Nebent kažkokiu visiškai išskirtiniu atveju“, – feisbuke rašė S. Skvernelis.

Pasak premjero, nuo karantino paskelbimo pradžios praėjo pakankamai laiko.

„Norintys grįžti tikrai tą galėjo padaryti. Nebegalime daugiau rizikuoti, privalome apsaugoti Lietuvą nuo koronaviruso grėsmės. Negalime įsileidinėti visų ir neribotą laiką, nes tokiu atveju tiek pats karantinas, tiek kitos mūsų taikomos priemonės praranda prasmę“, – teigė S. Skvernelis.

Jis teigė žinąs, kad tai nėra vienareikšmiškai vertinamas sprendimas.

„Tačiau turime suprasti, kad šioje situacijoje nėra lengvų, gerų, absoliučiai visas puses tenkinančių sprendimų. Pagrindinis mūsų tikslas – apsaugoti visuomenę. Privalome tai daryti ir darome“, – rašė S. Skvernelis.

Jis taip pat teigė žinąs, kad yra daug skirtingų, specifinių atvejų ir situacijų.

„ Už kiekvienos iš jų stovi žmogus. Asmeniškai gaunu Jūsų žinutes bei laiškus, suprantu problemas, bet pasikartosiu: visuomenės saugumas šiandien – absoliutus prioritetas“, – teigė S. Skvernelis.

Premjeras norėjo padrąsinti tuos, kurie nespėjo grįžti.

„Tai tikrai jokia ne pabaiga. Karantinas amžinai nesitęs. Prašau apsišarvuoti kantrybe ir tas kelias savaites, mėnesį, galbūt du prabūti ten, kur esate. Laikantis visų saugumo reikalavimų. Padarykite tai dėl savo pačių ir Lietuvos saugumo.

Pandemija baigsis, po jos vėl gyvensime kaip gyvenę, vėl galėsite rinktis ir judėti be jokių suvaržymų“, – rašė S. Skvernelis.