„Kaip jau skelbė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), šiandien turime naują rekordą, yra ištirti per vakar 2444 mėginiai, užsikrėtusių – 649, dar vienas rekordas – vakar nustatyti 68 nauji užsikrėtusių koronaviruso atvejai. Tiek daug yra buvę tik kovo 24 dieną“, – Vyriausybėje sakė G. Surplys.

„Procentaliai – tik 2,7 procento asmenų, kurie vakar buvo ištirti, serga virusu. Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į tam tikrą statistiką, pikas, kuomet užsikrėtusių nuo visų ištirtų buvo 14 procentų, buvo kovo 22 dieną, aplink tą dieną laikėsi apie 9 – 10 procentų kasdien. O vakarykščiai – 2,7 proc. lyg ir turime mažėjimą užsikrėtusių, tą stebime kelias paras. Bet tai kol kas yra tik nuoga statistika“, – kalbėjo premjero patarėjas G. Surplys.

Jis teigė, kad statistikos įvertinimą ir galimas prognozes penktadienį Vyriausybėje įvertins mokslininkai ir ekspertai.

Premjero patarėjas G. Surplys tikino, kad norint pamatyti tikrą viruso vaizdą šalyje, reikia tirti daugiau žmonių. Tam, anot jo, ir yra skirtos karščiavimo klinikos.

„Tam, kad matytume platesnį vaizdą, mums reikėtų ištirti daugiau žmonių, ne tik tų, kurie kreipiasi telefonu 1808, bet reikia tirti ir didelę dalį mūsų populiacijos. Didesnį ir geresnį vaizdą matysime, kai pilnai pradės veikti karščiavimo klinikos. (…) Kai mes galėsime daugiau sergančių įvairovėmis ligomis ištirti, matysime geresnį vaizdą“

„Kitas dalykas, daug platesnį visuomenės dalį galėsime ištirti greitaisiais testais“, – sakė G. Surplys.