„Šiandien mes turime galbūt didžiausią iššūkį – paruošti žmones, kurie galėtų dirbti su vadinamaisiais ventiliavimo aparatais. Procesas yra pradėtas. Per kiek laiko sugebėsime žmonių papildomai apmokyti, i laiko klausimas, bet kiekviena diena, kurią mes laimime šitoje kovoje, kada nereikia masinių tokių priemonių taikyti, reiškia, kad tai yra dar viena diena, atlikta pasirengimui, tai kritinei situacijai, jeigu tokia įvyktų. Dabar pagrindinis dalykas yra kokybiškai apmokyti žmones, kurie galėtų atlikti tą funkciją, jeigu reikės“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, iš viso reikėtų turėti apie 1200 plaučių ventiliavimo aparatų.

„Mes iš esmės turėtume turėti apie 1200 tokių prietaisų – tai skaičius ir kiekis įspūdingas. Tikiuosi, kad vienu metu tų visų aparatų naudoti nereikės“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Toks skaičius plaučių ventiliavimo įrangos, anot Vyriausybės vadovo, būtų reikalingas esant pandemijos bangai.

„Kalbame apie pandeminę bangą, kadangi tų visų prietaisų dar nėra. Mes turime apie 800-900 tų prietaisų, tai kalbame apie papildomą kiekį, kuris jau yra įsigyjamas“, – teigė S. Skvernelis, pridūręs, kad šiuo metu kasdieniame darbe tokios įrangos trūkumo nėra.

Kartu premjeras pažymėjo, kad SAM ruošia apmokymus įvairiems medicinos darbuotojams.

„Jau yra priimti sprendimai dėl rezidentų pasitelkimo ir kitų gydymo įstaigų, kurios dirba mažu intensyvumu (darbuotojų – ELTA), kad tie žmonės galėtų būti pasitelkiami kaip rezervas, papildantys pirmines gretas, jeigu to reikės“, – pridūrė S. Skvernelis.