„Rektoriaus priesaiką duodu ir pradedu darbą pasauliui, šaliai ir universitetui sunkiu laikotarpiu. 441 universiteto gimtadienį pasitinkame itin netikėto ir sudėtingo iššūkio, kuriam nebuvome pasiruošę, akivaizdoje“, – priesaikos ceremonijoje kalbėjo R. Petrauskas.

„Universiteto bendruomenė iššūkį priėmė deramai. Pakrikimą keičia kūrybiškumas, o solidarumas padės įveikti nesklandumus ir nerimą“, – patikino naujasis rektorius.

R. Petrauskas savo kaboje pabrėžė, kad universitetas turi rodyti integralios ir solidarios bendruomenės pavyzdį taip prisidėdamas įveikiant visuomenei kilusią problemą.

Naujai išrinktas VU rektorius teigė, kad institucijos sėkmės sąlyga visada yra tęstinumo ir naujų iniciatyvų samplaika.

„Nors šiomis dienomis situacija dramatiškai pakito, tačiau mūsų pasiūlymo esmė bendruomenei išlieka ta pati: pradėti atvirą pokalbį, aptariant pagrindines problemas, lūkesčius ir nuogąstavimus, kurie kyla fakultetuose mokslininkų ar studentų grupėse. Turime labai gerą progą konceptualiam įvertinimui, kas įvyko per pastarąjį laikotarpį, ką norime tęsti ir gilinti, kur strigome, o prie ko gal dar nepriėjome“, – savo kalboje akcentavo R. Petrauskas.

ELTA primena, kad konkurse dėl didžiausio Lietuvoje universiteto rektoriaus posto dalyvavo šeši kandidatai: prof. habil. dr. Jūras Banys, prof. dr. Eimutis Juzeliūnas, prof. dr. Tomas Davulis, prof. dr. R. Petrauskas, prof. dr. Ramūnas Stepanauskas ir iki šiol VU rektoriumi dirbęs prof. dr. Artūras Žukauskas.