Autobusai dezinfekuojami jau ne vieną savaitę, o štai dėl laiptinių kylantys nesusipratimai pagaliau bus išspręsti. Kurį laiką buvo kilusi sumaištis: vieni klaipėdiečiai skubėjo patys organizuotis laiptinių dezinfekavimą, kiti tiesiog piktinosi kainomis ir neskubėjo kviesti paslaugas siūlančių įmonių.

Visuomenės sveikatos centras paskelbė, kad laiptinių dezinfekcija yra privaloma. Juolab, kad dalis saviizoliacijoje turinčių būti žmonių tai ignoruoja ir pažeidžia karantino sąlygas.

Klaipėdos administracijos direktorius Gintaras Neniškis sako, kad dezinfekuoti nuspręsta ir dar vieną vietą, kuri yra paliečiama daugybės žmonių – tai šiukšlių konteineriai.

„Laiptinių dezinfekcija rūpintis turės bendrijos ar kiti namų administratoriai“, – sako G. Neniškis.

Šiuo metu Klaipėdoje jau per 50 koronavirusu sergančių žmonių, dalis jų sveikti palikti savose patalpose. Tarp sergančiųjų, paskutiniais duomenimis, jau 26 medicinos darbuotojai. Dalis jų taip pat gydosi ne ligoninėje, o savo namuose.

Sprendimas griežčiau vykdyti dezinfekciją palies ne tik daugiabučių gyventojus, bet ir šiukšles surenkančias įmones. Nuspręsta, kad vien laiptinių ir autobusų dezinfekuoti jau nepakanka. Į privalomosios dezinfekcijos sąrašą nuo šiol Klaipėdoje įtraukti ir šiukšlių konteineriai.

Kas turi finansuoti ir kaip viskas turi būti įgyvendinta, savivaldybės atstovai sako pateiksiantys kiek vėliau.