Viešbutyje siautė svečiai iš Norvegijos

Viešbučio „Gerugnė“ direktorė Diana Vytienė pasakoja, kad ramybę sudrumstė patys paskutiniai 6 žmonės, kurie atvyko iš Norvegijos. Anot jos, jie čia atvažiavo ketvirtadienio naktį ir tik atvykę pradėjo kelti neramumus.

„Mums apie situaciją pranešė kurjeris, jis pasakojo, kad viešbutyje triukšmaujama. Pasirodo, triukšmą kėlė du iš šešių viename kambaryje gyvenančių jaunų vyrų. Atvykę pareigūnai juos apramino, bet to neužteko ir jie nesiliovė“, – anksčiau aiškino viešbučio direktorė.

Anot pašnekovės, kitą dieną vienas iš karantinuotų asmenų buvo pastebėtas, einantis į parduotuvę pirkti alkoholinių gėrimų,be jokių apsaugos priemonių. Pasak jos, paskutinį kartą buvo gautas pranešimas, kad vienas iš viešbutyje esančių kambarių yra suniokotas.

„Mano vyras, nuvykęs į viešbutį rado pašalinius žmones, jie įlipo į balkoną su virvėmis. Ten buvo ne tik vietinių gyventojų, bet ir žmonių iš gatvės. Teko ir vėl kviesti pareigūnus. Žmonės, kurie gyvena šalia, girdėjo visokius triukšmus. Kaip mums pasakojo kiti gyventojai, lovos taip pat sulaužytos“, – detales atskleidė ji.

Situacija šiandien

„Delfi“ šiandien vėl teiravosi D. Vytienės apie esamą situaciją viešbutyje. Ji tikina, kad karantinuoti asmenys vis dar gyvena savivaldybės paskirtose patalpose. Pasak jos, tikslios situacijos ji nelabai žinanti, bet prie svečių namų visada budi apsaugos automobilis.

„Buvome nuvykę iki viešbučio ir pasiteiravome bendrame balkone rūkiusių žmonių, tai jie sakė, kad neramumų nėra ir situacija dabar yra rami. Šiandien sulaukiau skambučio iš policijos, jie patvirtino, kad neramumus kėlusiems asmenims yra iškelta baudžiamoji byla. Manau, kad tikrai buvo sureaguota ir dabar viskas ramu, o kaip bus, nežinome, nes šių asmenų karantino laikotarpis tęsis dar apie 8 dienas.

Kaip ir kalbėjome su policija, dabar lauksime, kol šie asmenys išvyks, tada galėsime apžiūrėti ir įvardyti padarytus nuostolius patys. Atvykusi policija apžiūrėjo kambarius, bet tuo metu lovos buvo apdengtos, tai labai sunku kažką spręsti. Pranešime viską policijai, kai tik nuvyksime apžiūrėti visų kambarių“, – situaciją apibendrina ji.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis pateikia informaciją, kad nustačius viešbučio „Gerugnė" savininkei padarytą turtinę žalą, dėl tyčinio turto sugadinimo, pradėtas ikiteisminis pagal LR BK 187 str., 3 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas, 3 d. tas, kas sunaikino ar sugadino nedidelės vertės svetimą turtą, padarė baudžiamąjį nusižengimą yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu).