„Manau, kad įsibėgėja darbas mokyklose. Na, turbūt pirmieji nesklandumai buvo neišvengiami, jiems mes ruošiamės iš anksto žinodami. Didesne dalimi buvo suvaldyti tie neskalnumai. Noriu apsakyti ačiū interneto paslaugų tiekėjams, kurie buvo pateikę rekomendacijas, matydami, kad gali srautai išaugti. Ir pagrindiniai operatoriai tam tikrai pasiruošė. (…) Buvo su trimis dienynais problemų, jei teikiami privačių bendrovių. Nors ruošėsi, bandė didinti apimtis ir galimybes, bet pirmadienį ten daugiausiai nesklandumų buvo. Mes mokomės, kaip naudotis įvairiomis priemonėmis“, – kalbėjo ministras.

Jis teigė, kad jau antradienį situacija buvo žymiai geresnė.

„Ta situacija yra kur kas geresnė, priemonės užsikrauna kur kas greičiau. Mokytojai ir vadovai konsultuojasi, gauna naujų įgūdžių. Dar matome daugiausiai trūkumų apdedant vaikams daugiavaikėse šeimose, socialiai remtinose. Daug padarytų yra mokyklų, savivaldybių ir rėmėjų“, – dėstė A. Monkevičius.

Ministras teigė, kad nuotoliniam mokymui reikalingos priemonės šalį turėtų pasiekti dar šį penktadienį.

„Viešieji pirkimai yra įvykę, kaip jau ir sakiau, tikimės, kad penktadienį pirmosios priemonės pateks į Lietuvą. Logistika jau yra parengta, išbandyta, su savanorių pagalba. (…) Labai sudėtingas procesas, mes gavome pasiūlymų labai patrauklių, kai kurios bendrovės iš Olandijos su 50 vilkikų galėtų atvežti visą reikiamą kiekį, po 2–3 savaičių, bet tiek laukti mes negalime.

Tai mums tenka rinktis brangesnius variantus, kurie didžiąją dalį priemonių pateiks mokykloms dar penktadienį“, – apie reikalingas priemones nuotoliniam mokymui sakė A. Monkevičius.

Delfi primena, kad karatinas Lietuvoje prasidėjo kovo 16–ąją dieną, nuo šio pirmadienio visose ugdymo įstaigose prasidėjo nuotolinis mokymas. Iki tol mokiniai atostogavo, kada karantinas baigsis, nėra aišku.