„Valstiečių“ lyderis teigia, kad pats su opozicijos lyderiu Gabrieliu Landsbergiu nemėgins kalbėtis, kaip spręsti susidariusią problemą, nes jam tai sukeltų pasišlykštėjimą. Dėl to su opozicija prie derybų stalo bandys sėsti premjeras Saulius Skvernelis. R. Karbauskio tikinimu, nepriklauomai nuo to, ar pavyks su opozicija susitarti, medikų atlyginimai kitą savaitę bus pakelti.

„Manau, kad premjeras pirmiausia šnekėsis su opozicija. Be abejonės. Nes neapykanta Gabrieliaus ar kitų mano atžvilgiu yra begalinė, o švelnesnė tikriausiai premjero atžvilgiu. Mes tai ir išnaudosime, nes čia kalbama ne apie politiką, o apie krizę. Mes turime suprasti, kad politikos čia nėra ir negali būti. O jie visuomet ją atranda“ , – ELTAI sakė R. Karbauskis.

„Mes pabandysim. Man nesunku, aš galiu ir po mūsų pokalbio jam paskambinti ir bandyti šnekėti. Bet tiesiog įsivaizduoju ir, kiek esu patyręs, mano skambutis jiems sukels tokį pasišlykštėjimą, kad vėl naudosimės Sauliaus pagalba“, – teigė jis.

R. Karbauskio teigimu, opozicija sąmoningai vykdo destrukciją, todėl antradienio vakarą ir nepavyko pakelti medikams algų. Anot LVŽS lyderio, opozicijos sprendimai šiuo metu yra politizuoti ir nukreipti į artėjančius rinkimus.

„Kai reikia susivienyti, jiems neišeina. Nes supranta, jog susivieniję įveiksim krizę ir nauda bus ne jiems, o valdančiajai daugumai. Jie šitaip skaičiuoja. Bet aš esu tikras – jei jie būtų pasirinkę visiškai kitą taktiką, ne konfrontacijos, ne žeminimo Aurelijaus Verygos ir valdančiosios daugumos, o bendradarbiavimo taktiką, jie būtų išlošę daugiau ir politine prasme. Bet jie jau pasirinko ir nuėjo tuo keliu, eiti kitu keliu jiems jau yra sunku. Labai abejoju, kad prezidento žodžiai jiems darys kokią nors įtaką“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis, turėdamas omeny opozicijos ir valdančiųjų konfliktą, mato ir Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio lyderystės stoką.

„Viena problema – tai Seimo pirmininkas, jis tikrai neatstovauja Seimui. Jis atstovauja opozicijai, o šiuo atveju – pats sau. Labai dažnai pats sau atstovauja, ir vakar tai buvo ryškiai matyti. Kai jis teikė siūlymą Seimui dirbti nuotoliniu būdu. Seimas atmetė, nes jis net nebandė to klausimo derinti su frakcijomis. Kitais klausimais jis atstovauja opozicijai. Su mumis nebendravo jau daugybę metų, nebendrauja ir dabar. Mes neturime Seime žmogaus, kuris galėtų visus susodinti. Tai yra tam tikra problema“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis teigia, kad antradienio vakarą opozicijos noras pakelti visiems medikams atlyginimus buvo nelogiškas ir neįmanomas.

Ingrida Šimonytė, Mykolas Majauskas

„Vakar balsavimas nepavyko, todėl teko traukti korteles, kad nebūtų priimtas populistinis sprendimas, nepagrįstas biudžeto pinigais. Niekas negalvoja, kad nereikia spręsti visų medikų problemų, bet šiuo metu pakelti (algų) visiems medikams ir nedirbantiems su koronavirusu 100 proc. mes negalime. O mūsų siūlymas buvo pakelti (algas) su koronavirusu dirbantiems medikams, kurie rizikuoja savo sveikata ir gyvybe. Tai bus padaryta. Aš manau, kad bus priimtas tas sprendimas, kurio nori valdančioji dauguma“, – teigė jis.

R. Karbauskio teigimu, biudžete nėra tokių lėšų, kad algas 100 proc. būtų galima pakelti visiems medikams.

„Tą daryti nėra logikos, nes kaip paaiškinti visiems kitiems žmonėms, kad ligoninėse, kur niekas nedirba su koronavirusu (...), tie žmonės gaus taip pat 100 proc. didesnį atlyginimą, nes jie yra medikai. Juk valstybė negali visiems pakelti atlyginimų, kaip tuomet vėliau reikėtų kalbėti su mokytojais bei kultūros darbuotojais? Visiems medikams mes žadėjome pakelti 15 proc., ir šis pažadas bus įgyvendintas, kaip ir visose srityse dirbantiems stengiamasi kelti atlyginimus, kiek tai bus įmanoma“, – sakė R. Karbauskis.