„Esame dėkingi Lietuvos garbės konsului Vietname ir Lietuvos ambasados Pekine kolektyvui, kuriems teko didžiausias darbo krūvis organizuojant šį skrydį. Ambasadoje dirba vos keli darbuotojai, jie per šias savaites asmeniškai susisiekė su keliais šimtais Lietuvos piliečių, negalinčių grįžti į Lietuvą. Taip pat dėkojame Tailando ir Vietnamo užsienio reikalų ministerijoms, Europos Sąjungos atstovybei Hanojuje, kurios rūpinosi leidimais atidaryti uždarytus Vietnamo ir Tailando oro uostus, padėti gauti leidimus skrydžiams per trylikos valstybių oro erdves”, – sakė ministras Linas Linkevičius.

Lėktuvu iš viso parskrido 209 keleiviai. Be Lietuvos piliečių, šiuo skrydžiu grįžti į Europą pasinaudojo Latvijos, Estijos, Vokietijos, Danijos, Lenkijos piliečiai, taip pat leidimus gyventi Vokietijoje turintys Brazilijos, Vietnamo ir Ekvadoro piliečiai. Dauguma užsieniečių tą pačią dieną kitu lėktuvu iš Kauno išskris į Berlyną.

Lietuva dėl šio skrydžio, kurį vykdė operatorius „Saigon Star Travel“, išlaidų padengimo kreipėsi į ES dėl galimybės pasinaudoti finansavimo mechanizmu repatrijavimo skrydžiams iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą organizuoti.