„Testavimo priemonės kai kurias gydymo įstaigas pasiekia pagal neaiškius principus, nėra tikslaus jų paskirstymo algoritmo“, – antradienį savo „Facebook“ paskyroje po bendravimo su medikų organizacijų atstovais paskelbė valstybės vadovas.

„Akivaizdu, kad medikų testavimas negali būti paliekamas vien gydymo įstaigų nuožiūrai, kaip iki šiol. Be to, stringa testavimo priemonių logistika: testų jau yra, bet galinčių paimti mėginius – ne. Visa tai neturi tapti kliūtimis medikų testavimui!“ – rašo prezidentas.

Anot jo, daugelis gydymo įstaigų nežino, kaip elgtis šiomis ekstremaliomis aplinkybėmis.

„Iš karantino ir saviizoliacijos į darbą grįžę medikai netestuojami. Kai kurie iš jų dirba keliose darbovietėse ir kontaktuoja su daugybe pacientų. Ar norime daugiau ligos židinių?“ – klausia G. Nausėda.

Valstybės vadovas atkreipė dėmesį ir į tai, kad koronaviruso tyrimo laboratorijos jau nepajėgia ištirti visų ėminių.

„Išlieka ir užsikimšusių testavimo laboratorijų problema, kuri lemia augantį neištirtų mėginių skaičių. Tarėmės, kokiais būdais galėtume šį „kamštį“ greičiausiai išmušti“, – tvirtina prezidentas.

Antradienį jis vaizdo konferencijos būdu bendravo su Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos medikų sąjūdžio, Jaunųjų gydytojų asociacijos atstovais.

Koronavirusas Lietuvoje nustatytas daugiau kaip 60 medikų.

Plintant COVID-19 Lietuvoje medikai teigia, kad jiems trūksta apsaugos priemonių, masinis jų tikrinimas dėl koronaviruso dar nepradėtas.