Situaciją sudrumstė svečiai iš Norvegijos

Viešbučio „Gerugnė“ direktorė Diana Vytienė pasakoja, kad pirmieji 4 karantinuoti žmonės šiomis dienomis jau išvyksta iš savivaldybės skirtų patalpų, jie visą karantino laikotarpį jokių problemų nekėlė. Anot jos, šie asmenys laikydamiesi karantino elgėsi pavyzdingai, ir savivaldybė laiku pasamdė apsaugą, kuri asmenis prižiūrėdavo, atveždavo jiems maistą. Anot jos, situaciją sudrumstė patys paskutiniai 6 žmonės, kurie atvyko iš Norvegijos.

„Jie čia atvažiavo ketvirtadienio naktį ir tik atvykę pradėjo kelti neramumus. Kai pasirašėme sutartį su savivaldybe, tai kalbėjome, kad šiuo metu mūsų visi darbuotojai yra išėję atostogų arba turi prastovas, tad mes patys tų karantinuotų asmenų neprižiūrėsime. Savivaldybė pasamdė apsaugą ir mes į visa tai stengiamės nesikišti.

Mums apie situaciją pranešė kurjeris, jis pasakojo, kad viešbutyje triukšmaujama. Susisiekėme su savivaldybės atstovu, jį informavome, nuvykusi į vietą ir pati pamačiusi situaciją, iškviečiau policiją. Pasirodo, triukšmą kėlė du iš šešių viename kambaryje gyvenančių jaunų vyrų. Atvykę pareigūnai juos apramino, bet to neužteko ir jie nesiliovė“, – aiškina viešbučio direktorė.

Ateina ir pašalinių asmenų

Anot pašnekovės, kitą dieną vaikščiodama su vyru pastebėjo prie viešbučio per pėsčiųjų perėją einantį jauną vaikiną, kuris buvo vienas iš karantinuotų asmenų. D. Vytienė pasakoja, kad, pastebėjusi be jokių apsaugos priemonių į parduotuvę alkoholinių gėrimų pirkti susiruošusį vaikiną, ji viską užfiksavo ir su įrodymais laukė policijos pareigūnų bei informavo savivaldybę.

„Grįžę namo sulaukėme pranešimo iš apsaugos tarnybos, kad vienas iš asmenų nori būti atskirtas. Stengiamės neturėti jokio sąlyčio su karantinuotais žmonėmis, tad vyras nuvažiavo palikti jiems raktų. Viešbutyje vyras rado pašalinius žmones, jie įlipo į balkoną su virvėmis. Ten buvo ne tik vietinių gyventojų, bet ir žmonių iš gatvės. Teko ir vėl kviesti pareigūnus“, – prisimena ji.

Niokoja ir kambarius

D. Vytienė pati stebisi esama situacija, jos žiniomis, šiems neramumus keliantiems asmenims policija yra surašiusi įspėjimus. Pasak jos, paskutinį kartą buvo gautas pranešimas, kad vienas iš viešbutyje esančių kambarių yra suniokotas.

„Žmonės, kurie gyvena šalia, girdėjo visokius triukšmus. Mes kambariuose dar nebuvome, laukiame, kol žmonės išvyks, nes jie nesilaiko taisyklių, vaikšto koridoriais, po balkonus, tad mes nežinome, ar jie yra sveiki. Iškvietėme policijos pareigūnus, jie matė, kad sienos sudaužytos.

Kaip mums pasakojo kiti gyventojai, lovos taip pat sulaužytos, bet policija turbūt to nematė. Kai šie asmenys išvažiuos, tada ir matysime tikrąją situaciją“, – detales atskleidžia viešbučio direktorė.

Asmenys ir toliau gyvena viešbutyje

D. Vytienė atskleidžia, kad buvo prašoma šiuos chaosą keliančius asmenis išskirti arba išvežti iš patalpų, bet situacija tokia, kad jie ir toliau gyvena viešbutyje „Gerugnė“. D. Vytienė aiškina, kad dabar visą parą budi ir viešbutį prižiūri apsaugos tarnyba, o ją keičia policija.

„Asmenys iš Norvegijos atvyko ketvirtadienį ir turėtų čia apsistoti dvi savaites. Vienas iš čia gyvenančių vyrų visur skambino ir tikino, kad turi patalpas, kuriose gali gyventi vienas, bet mes nesame informuoti apie jo išvykimą, vadinasi, jis dar nepatikrintas ir gyvena su tokiais žmonėmis, kurie kelia grėsmę. Mes klausėme vieno iš viešbutyje gyvenančių asmenų, ar girdi keliamą triukšmą, bet turbūt bijo sakyti, kas iš tiesų ten vyksta.

„Manau, kad žala bus atlyginta savivaldybės, nes turime pasirašę su ja sutartį. Savivaldybė moka už šių žmonių apgyvendinimą čia. Pastarosiomis dienomis situacija kiek ramesnė, stengiamės patys nesikišti, o palikti tvarkytis tam, kas atsakingas už tai“, – atvirauja ji.

Pareigūnai vyko drausminti net kelis kartus

Kaip skelbiama Utenos apskr. policijos internetiniame puslapyje paviešintoje informacijoje, kovo 27 d. (penktadienį) Molėtų r. PK pareigūnai gavo pranešimą iš viešbučio savininkės, kad asmenys, atvežti priverstinai izoliuotis į viešbutį „Gerugnė“ Molėtuose, nederamai elgiasi kambario balkone: galimai vartoja alkoholį, triukšmauja. Molėtų r. PK Reagavimo skyriaus policijos pareigūnai, nuvykę į minėtą vietą, viešosios tvarkos pažeidimo tuo metu nenustatė.

Tačiau kovo 28 d. (šeštadienį), apie 10 val., vėl buvo gautas pranešimas – pastebėta, kad iš viešbučio „Gerugnė“ išėjo asmuo, kuriam yra paskirta priverstinė saviizoliacija savivaldybės numatytose patalpose. Į įvykio vietą nuvykę Molėtų r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnai pamatė asmenį, stovintį šalia viešbučio. Vaikinas neneigė, kad pažeidė saviizoliacijos reikalavimus, ir paaiškino, kad buvo parduotuvėje nusipirkti alkoholinių gėrimų. Policijos pareigūnai vaikinui paaiškino priverstinės saviizoliacijas reikalavimus, kad jam yra draudžiama pasišalinti iš viešbučio patalpų. Vaikinas prisipažino, kad tai žinojo, tačiau piktybiškai pasišalino iš paskirtos saviizoliacijos vietos. Dėl šio įvykio pareigūnų surinkta medžiaga bus perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui dėl LR Administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) 45 straipsnio pažeidimo.

Įvykiai „Gerugnės“ viešbutyje tęsėsi ir kovo 29 d. (sekmadienį) vėl buvo gautas pranešimas iš viešbučio „Gerugnė“ savininkės. Ji įtarė, kad galimai suniokotas turtas kambaryje, kuriame gyvena saviizoliaciją pažeidęs jaunuolis ir kitas asmuo. Kambaryje buvo girdėti triukšmas ir jame galimai buvo girtaujama. Pareigūnai patekę į patalpą nustatė tyčinį turto sugadinimo ir sunaikinimo faktą. Buvo sudaužyta kambario gipso kartono siena. Padarytas nuostolis tikslinamas. Dėl šio įvykio, priklausomai nuo patirtos turtinės žalos, jaunuoliams bus taikoma atsakomybė pagal LR ANK 115 str. arba LR BK 187 str. (tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (957)