Pasak jo, Lietuva turėtų eiti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu, kai piliečiams skiriamas ir pareigūnų, ir valstybės tarnautojų didesnis dėmesys.

„Atkreipčiau dėmesį į tuos projektus, kur vienareikšmiškai didinamos baudos dėl karantino sąlygų nesilaikymo. Susidaro įspūdis, kad negebant kažkokiomis priemonėmis užtikrinti žmonių saviizoliacijos, kaip tikrinimo elektroninėmis priemonėmis, tai dabar manoma, kad didesnės baudos turėtų atgrasyti nuo nesilaikymo. Netgi Teisės departamentas atkreipė dėmesį, kad beatodairiškas baudų didinimas situacijos realiai nekeičia. Jei pati valstybė neskiria atitinkamo dėmesio, tokių kaip policijos tikrinimo ir paprasčiausių priemonių, baudų gali tiesiog neužtekti“, – sakė G. Landsbergis.
Anot jo, Lietuva turėtų pavyzdį imti iš kitų valstybių.

„Lenkija ganėtinai primityviomis priemonėmis sugeba. Kaip nuotrauka iš namų, kurią reikia atsiųsti kas kažkiek laiko stebinčiam asmeniui, valstybės tarnautojui ir tuo būdu įsitikinama, kad žmogus savo vietoje. Singapūras turi tam tikrų mobilių programėlių mobiliuosiuose telefonuose, kurios ir kitoms valstybėms jau yra prieinamos. Galima taip pat užtikrinti policininkų, savivaldybės tarnautojų tikrinimais“, – sakė jis.

Seimui antradienį skubos tvarka teikiamas Vyriausybės siūlymas griežtinti sankcijas už karantino taisyklių nesilaikymą.