Pasak jo, paskleista informacija, kad žmona užsikrėtė vyrui grįžus iš tolimojo reiso Ispanijoje, buvo netiesa.

„Niekas manęs netyrė ir taip, jokios paslapties nėra, kad esu tolimųjų reisų vairuotojas. Kovo 21 d., vėlų šeštadienio vakarą, grįžau namo. Viską dariau pagal rekomendacijas, buvau saviizoliacijoje. Kadangi mūsų namas didelis, atskirais kambariais ir tualetu, su žmona nekontaktavau. Tačiau antroji pusė jau to šeštadienio dieną jautėsi prastai ir juto simptomus, kai aš dar net nebuvau grįžęs. Sekmadienį jai reikėjo eiti į darbą, ji skambino į ligoninę, pranešė, kad esu grįžęs, bet jokio kontakto neturėjome“.

Vyro teigimu, žmona sekmadienį vis dėlto išėjo budėti, o antradienį savijauta dar labiau pablogėjo, kai turėjo eiti į naktinį budėjimą. Nors ir temperatūra dar nebuvo labai aukšta, tačiau vis tiek paskambino į mobilųjį punktą, kad atliktų tyrimą dėl koronaviruso.

„Jai nesutiko jo atlikti, nes pasakė, kad per mažai simptomų. Kadangi į darbą vis tiek reikėjo eiti, ji paskambino savo šeimos daktarei ir pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą. Praėjo dar pusė dienos, temperatūra pakilo iki 39 laipsnių, todėl ji vėl paskambino į mobilųjį punktą. Trečiadienį paskyrė laiką, o ketvirtadienį jau patvirtino užsikrėtimą“, – tikino jis.

Tolimųjų reisų vairuotojas sutiko, kad buvo teisingai parašyta, jog žmona turėjo nedarbingumą, tačiau, sakė jis, o ką daugiau beliko daryti, jei iš pradžių niekas netyrė dėl koronaviruso.

„Kai jai buvo patvirtinta diagnozė, aš irgi pasiskambinau karštąja linija ir pasakiau, kad esu grįžęs iš Ispanijos, taip pat, jog mano žmona yra užsikrėtusi ir paprašiau, kad mūsų visai šeimai padarytų tyrimą. Tačiau negaliu pasakyti, nuo ko ji užsikrėtė, pats nežinau“.

Pasak vyro, tuomet jo mobiliojo punkto darbuotojai paklausė, ar jis turi temperatūros, ar kosėja, kai atsakė neigiamai, jam buvo pasiūlyta perskambinti pajutus pirmuosius simptomus.

„Niekas manęs net netikrino, o tas teiginys, kad nuo manęs užsikrėtė buvo tikrai absurdiškas. Tyrimas net nebuvo padarytas, o tokia informacija buvo visur paskleista. Saviizoliacijoje esu jau 9 dienas ir kuo puikiausiai jaučiuosi, nuo išvažiavimo iš Ispanijos irgi praėjo apie 14 dienų“.

Jis pasakojo, kad dabar jų šeima yra užsidariusi skirtinguose kambariuose, žmona gydosi namuose, kadangi jos ligos simptomai yra lengvi.

„Kol kas visi vaikai ir aš puikiai jaučiamės, o Kauno klinikinė ligoninė, iš pradžių tvirtinusi, kad visi darbuotojai sveiki, tik vėliau patvirtino, jog susirgo ir įstaigos valytoja. Tik kai aš jau pradėjau ieškoti galų, kodėl kaltė verčiama ant manęs, tik apie pietus praėjusio sekmadienio (kovo 29 d.) pasirodė informacija apie užsikrėtusią ūkio dalies darbuotoją“.

Vyrui esą žmona jau seniai buvo pasakojusi, kad ši darbuotoja jau seniai juto simptomus, dar iki jo moteriai susergant koronavirusu.

„Ar kas nors mane tikrino, ar ko nors klausė? Rašė, kad mano informacija buvo perduota epidemiologams, tačiau galiu patvirtinti, kad niekas manęs netikrino, nesuprantu, ką jie ten tyrė ir ką tie specialistai veikė. Kam tokie etatai reikalingi, jeigu nieks nereagavo? Aš su jais nei vienu nebendravau ir nei vienas nepaskambino. Gal jie per 20 km gali nustatyti, kad aš sergu, ar kaip?“, – piktinosi jis ir pridūrė, kad pasijuto apšmeižtas.

„Delfi“ primena, kad ligoninė iš pradžių pranešė, jog slaugytoja, pirminiais duomenimis, užsikrėtė ne ligoninėje, o nuo savo tolimųjų reisų vairuotojo sutuoktinio, tačiau vėliau ligoninės atstovas S. Tvirbutas BNS patikslino, jog tai buvo tik prielaida, vertinant galimus rizikingus kontaktus.

„Kadangi jis yra iš užsienio grįžęs, jį nurodė kaip rizikinį kontaktą ir perdavė epidemiologams“, – sakė jis.

Ligoninė neturėjo duomenų, ar vyras jau buvo tirtas dėl koronaviruso.