„Kalbant apie medikus (...), iš viso serga 44 medikai, vakar dienos duomenimis: 14 – Vilniuje, 8 – Ukmergėje, Kaune – 4, Klaipėdoje – 15, Panevėžyje – 3. 545 medikai šiuo metu yra saviizoliacijoje. Kalbant apie Ukmergę, ligoninę, kurioje dirba 441 darbuotojas, tai yra 355 gydytojai ir kitas medicinos personalas. Nuo kovo 25 dienos (...) 228 Ukmergės medikams yra paimti mėginiai: 8 – teigiami, 84 – neigiami“, – LRT radijui sakė SAM atstovas.

Jo teigimu, dėl likusių medikų atsakymų dar laukiama.

„Taip pat yra priimtas sprendimas tirti visus medikus. Šiuo metu pačios gydymo įstaigos sudaro prioritetinę eilę medikų, kurie pirmiausia bus tiriami, ir jokių kliūčių medikų tyrimams šiuo metu nėra“, – sakė jis.

Papildyta. 13.11 val.

Respublikinė Panevėžio ligoninė infomuoja, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo kovo mėn. 12 d. iki kovo mėn. 26 d. buvo karantinuotas 51 ligoninės darbuotojas. Atlikus pakartotinį testavimą, visų darbuotojų mėginių rezultatai buvo neigiami ir nuo šiandien, kovo mėn. 30 d., visi šie darbuotojai yra savo darbo vietose.

Kaip tikinama, kovo mėn. 28 d. testavimas buvo atliktas 16 įstaigos darbuotojų. Jų pirmojo testo rezultatai yra neigiami, o darbuotojai šiuo metu yra karantinuoti.

Tyrimus atliks keturios privačios gydymo įstaigos

Keturių privačių gydymo įstaigų laboratorijos galbūt jau nuo pirmadienio galės atlikti tyrimus dėl koronaviruso, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Visuomenės sveikatos priežiūros departamento direktorius Audrius Ščeponavičius.

„Šiuo metu yra 6 valstybinės laboratorijos, kurios atlieka (tyrimus dėl koronaviruso. – ELTA). Jų didžiausias pajėgumas, kuris buvo pasiektas, – 1,5 tūkst. mėginių ištyrimas per dieną (...) Taip pat jau yra priimtas sprendimas dėl 4 privačių gydymo įstaigų laboratorijų, kurios taip pat turės teisę atlikti tyrimus dėl COVID-19“, – LRT radijui pirmadienį sakė jis.

Pasak A. Ščeponavičiaus, šios laboratorijos galimai pradės veikti jau pirmadienį, blogiausiu atveju – šią savaitę.

„Priimtas sprendimas, šiuo metu rengiami operacijų vadovo dokumentai ir visi kiti leidimai, kurie būtini, derinama su nacionaline laboratorija, kuri yra koordinuojanti laboratorija tyrimų paėmimams.

Validacijos klausimai, ir tiesiog jos jau šią savaitę, netgi šiandien, galbūt pradės dirbti“, – tikino SAM Visuomenės sveikatos priežiūros departamento direktorius.

Jis teigė nežinantis, koks yra minėtų privačių gydymo įstaigų laboratorijų pajėgumas, bet kartu patikino, kad atliekamų tyrimų apimtys žymiai padidės.