Kartu uostamiesčio meras pasidalino žinia, kad penktadienį buvo patikrinti visi trijų atplaukusių keltų keleiviai bei beveik visi laikinai viešbučiuose izoliuoti pacientai.

„Šiandien ne tik kad patikrinti visi visų trijų keltų keleiviai, bet ir beveik visi viešbučiuose laikinai izoliuoti pacientai, o rytoj mėginiai bus paimti likusiai mažai grupei laukiančiųjų ir tie, kurie turi sąlygas saugiai ir griežtai saviizoliacijai, jau rytoj išvyks į tas vietas. Tai gerokai palengvins naštą Klaipėdai, lieka tikėtis, kad tikrai niekam nepritrūks sąmoningumo ir atsakomybės griežtai laikysis saviizoliacijos sąlygų“, – feisbuke rašė V. Grubliauskas.

Meras taip pat išreiškė viltį, kad bus rasti sprendimai dėl greitesnio paimtų mėginių ištyrimo.

„Tokiai spartai kol kas pilna apimtimi nėra pasiruošusios mėginius tiriančios laboratorijos Lietuvoje, nes vien 600 mėginių, paimtų Klaipėdoje (laivuose) dar tebėra saugiai saugomi, tačiau saugojimo laikas gana ribotas. Tikimės, kad SAM ras sprendimą ir kažkuri laboratorija priims šiuos mėginius ir ištirs juos kuo greičiau, nes KUL laboratorija jau kurį laiką dirba 24/7, 100 proc. pajėgumu“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis pasidžiaugė ir gautuoju nauju tyrimų aparatu.

„Geroji žinia yra ir ta, kad pagaliau Klaipėdą pasiekė galingasis tyrimų aparatas, leisiantis tirti iki 1000 mėginių per parą, tačiau kiek truks pajungimo ir paleidimo darbai, atsakyti gali tik specialistai, bet tai – „auksinės“ viltingo laukimo valandos“, – rašė V. Grubliauskas.

Klaipėdos miesto mero teigimu, šeštadienį uostamiestyje laukiama keturių keltų.

„Bet jau nuo rytojaus tikrinami bus tik identifikuojamus simptomus turintys keleiviai, tad tikėtina, kad tai palengvins priešakinėse linijose esančių specialistų darbą, primenantį negailestingą kovą“, – pridūrė V. Grubliauskas.