„Vakar darbuotojams buvo žadama, kad galės dirbti iš namų. Šiandien darbuotojai gauna direktoriaus laišką, kad patalpos dezinfekuotos, dar „papildomai pravalys“, ir jau kovo 30 d. galima grįžti į darbą. Ką sau galvoja valstybė? Saugu taip dirbti, ir kiekvieną kartą aptikę naują atvejį „dezinfekuos patalpas“?“ – piktinosi „Delfi“ parašęs skaitytojas.

Sunerimo ne jis vienas. Dar vienas Vilniaus „Sodros“ Laisvės pr. esančio skyriaus darbuotojas neslėpė, kad po direktoriaus laiško – daugelis šokiruoti ir panikuoja.

„Turėtume būti saviizoliacijoje dvi savaites ir mes, ir artimieji, kad neapkrėstume kitų, o čia sakoma, kad galima eiti į darbą“, – piktinamasi redakciją pasiekusioje žinutėje.

„Delfi“ gavo ir teritorinio „Sodros“ skyriaus vadovo Gintauto Kaziukonio laiško kopiją. Joje rašoma, kad dar ketvirtadienį buvo išdezinfekuotos patalpos, o penktadienį jos bus papildomai išvalytos.

„Taigi pirmadienį, tai yra kovo 30 d., turėsime galimybę grįžti į darbo vietas. Pasistenkite prisijungti prie savo tarnybinio elektroninio pašto ir laukite tolimesnių išaiškinimų ir nurodymų iš savo vadovų“, – kalbama G. Kaziukonio laiške darbuotojams.

"Sodros" darbuotojus pasiekęs direktoriaus laiškas

Grįš tie, kurie gali

Saulius Jarmalis, „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas, „Delfi“ paaiškino kilusią situaciją.

„Sodra“ susisiekė su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir gavo nurodymus, kaip elgtis, kai įstaigos darbuotojui nustatomas COVID-19 atvejis. Renkame ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui pateiksime informaciją apie tuos darbuotojus, kurie turėjo artimą kontaktą su viruso nešiotoju.

Kompetentingi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai su tais asmenimis susisieks asmeniškai ir išsiaiškinę daugiau aplinkybių nurodys asmeniui saviizoliuotis, arba leis grįžti į darbo vietą.

Tie darbuotojai, kuriems Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nenurodys saviizoliuotis, galės grįžti į darbo vietas, kai patalpos bus pagal reikalavimus išdezinfekuotos ir saugios.

Pabrėžiame, kad sprendimą dėl poreikio darbuotojui saviizoliuotis priima ne „Sodros“ vadovai, o kompetentingi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, kurių nurodymais ir vadovaujamės“ – akcentuojama S. Jarmalio komentare, atsiųstame „Delfi“.

Paslaugų teikimo nestabdys

Kaip „Delfi“ jau rašė, „Sodros“ teigimu, klientai to, kad teko saviizoliuotis beveik 500 darbuotojų, neturėtų pajusti.

„Klientų tiesiogiai neaptarnaujame nuo pat karantino pradžios. Kadangi tokiai situacijai ruošėmės, esame pasirengę laikinai svarbiausias šių skyrių funkcijas perduoti kitiems padaliniams, kad užtikrintume veiklos tęstinumą. Gyventojai neturėtų pajusti paslaugų sutrikimų – visos išmokos turėtų būti paskirtos ir išmokėtos laiku“, – sakė „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.