Vis dėlto, laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjusi S. Albavičiūtė teigė, kad dabar viskas gerai.

Laidoje apžvelgiama 10 svarbiausių, įdomiausių ir linksmiausių savaitės naujienų. Tarp jų šią savaitę pakliuvo ir Katažinos Zvonkuvienės apsilankymas grožio salone karantino metu. Beje, pati K. Zvonkuvienė teigė, kad ne grožio procedūrų jai reikėjo, ji tiesiog aplankė draugę ir pasiėmė kelias priemones veido priežiūrai.

O ar S. Albavičiūtei netrūksta grožio paslaugas teikiančių specialistų dabar, karantino metu? „Prieš karantiną man būtinai reikėjo keliauti kirptis, bet aš to nepadariau, tada buvo paskelbtas karantinas, aš jau buvau pavėlavusi savo kirpimui kokias dvi-tris savaites, – kalbėjo S. Albavičiūtė ir pridūrė, kad tai nors ir mažos moteriškos problemos, bet juk kasdien mato savo atvaizdą veidrodyje. – Mačiau, kad man būtinai reikia dažyti plaukus ir pati nusidažiau tuos plaukus ir niekas neatsitiko.“

S. Albavičiūtė nusijuokė, kad buvo minčių net ir apsikirpti pačiai, tačiau nuo to susilaikė.

Beje, pati S. Albavičiūtė pastebėjo, kad daugybė grožio salonų ar specialisčių toliau teikia paslaugas, nors paskelbtas karantinas ir vadino tai visiška nesąmone.

Toliau laidoje – naujiena apie „Euroviziją“. Nors konkursas atšauktas, tačiau tinklapis „Esc today“ surengė balsavimą internetu. Antradienį vyko pirmasis pusfinalis, kuriame „The Roop“ iškovojo pirmąją vietą, o šeštadienį vyks finalas.

„Manau, kad teisinga ypač Lietuvai, kurie iš tikrųjų šiemet labai laukė „Eurovizijos“. Tikrai visi džiaugėsi“, – nusijuokė pašnekovė.

Laidoje S. Albavičiūtė aptarė ir į Lietuvą grįžusių bei savivaldybių viešbučiuose izoliuotų tautiečių situaciją. Ji paminėjo, kad jos draugas taip pat grįžo vienu iš lėktuvų ir po skrydžio buvo izoliuotas viešbutyje, tačiau pridūrė, kad didžiausia bėda šioje situacijoje tik ta, kad skrydis iš Balio truko ilgiau nei 20 valandų, o tokį skrydį šeimoms su mažais vaikais nėra lengva iškęsti.

O ką ji darytų ir kaip reaguotų, jei jai tektų praleisti dvi savaites viešbutyje? „Nežinau, bet manau, kad mums visiems reikia priimti situacijas net ir blogas su kuo įmanoma didesniu supratingumu ir pasistengti laikytis“, – kalbėjo S. Albavičiūtė.

Kiek vėliau sprendimas priverstinai izoliuoti visus grįžusius iš užsienio šalių buvo kiek pakeistas, tad dauguma galėjo keliauti ir izoliuotis savo namuose, tačiau tai ne vienintelis karantino ribojimas. Artimiausiu metu planuojama didinti baudas už karantino ir saviizoliacijos nesilaikymą. Ir ne tik didinti, vidaus reikalų ministrė teigia, kad bus baudžiama be įspėjimo, nusižengus net pirmąjį kartą.

Ar baudų tikrai reikia? „Kad ir kaip norėtųsi su kiekvienu pasikalbėti ir pasakyti: supraskite, taip negalima daryti, bet matome, kad ne visi supranta, o pinigai dažnai būna tas dalykas, kuris pamoko. Tikėkimės, kad nereikės daug ko mokyti“, – kalbėjo S. Albavičiūtė.

Laidoje taip pat buvo aptartos ir kitos naujienos – dešimtokų egzaminų atšaukimas, ministerijos draudimai šluoti laiptines, vasaros laiko grąžinimas ir net nesėkmės nusipirkus nekokybiškas kaukes. Daugiau – laidos „Jūs rimtai?“ įraše.

O kas, S. Albavičiūtės nuomone, yra savaitės naujiena? Kiek pasvarsčiusi S. Albavičiūtė įvardijo karantino pratęsimą. „Visi supranta, kad jis bus dar ne kartą pratęsiamas. Norisi, kad žmonės kūrybiškai pažiūrėtų į karantiną, – kalbėjo S. Albavičiūtė. – Namie pabūti, ką jau padarysi, teks.“