„Yra pasaulyje šalių, kurios jau išgyveno sunkiausią koronaviruso plitimo fazę. Tiek sveikatos apsaugos, tiek ekonomikos skatinimo srityse. Pietų Korėja viruso plitimą sustabdė skubiai, pradėjusi testuoti kuo daugiau piliečių ir įvedusi kitus technologiškai pažangius kontrolės mechanizmus. Šiandien su Pietų Korėjos Prezidentu Moon Jae-inu sutarėme, kad jų specialistai perduos savo žinias bei patirtį Lietuvos krizių valdymo ir sveikatos apsaugos institucijų pareigūnams“, – penktadienį rašoma G. Nausėdos feisbuke.

Kartu prezidentas patikino išgirdęs M. Jae-ino pažadą tarpininkauti įsigyjant medicinines priemones ir įrangą iš Pietų Korėjos.

„Jau esame gavę tyrimams būtinų reagentų siuntą iš šios šalies, už kurią esame dėkingi. Pietų Korėjos vadovas pažadėjo tarpininkauti ir dėl kitų medicininių priemonių bei įrangos įsigijimo iš šios šalies gamintojų.

Krizės ateina ir praeina, tuo tarpu abi šalys gali bendradarbiauti tiek politiniu, tiek prekybiniu, tiek investiciniu formatu. Pietų Korėjos Prezidentas puikiai informuotas apie Lietuvą, domisi joje vykstančiais procesais“, – pridūrė G. Nausėda.