Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyr. gydytojas Vinsas Janušonis spaudos konferencijoje sakė, kad teigiamas rezultatas dėl koronaviruso tyrimo buvo gautas jau po paciento mirties.

„Dėl mirusio paciento, jis mirė vakar, tyrimą jo darėme profilaktiškai tikrindami viso skyriaus pacientus, atsakymą gavome jau jam mirus. Tai yra 94 metų paciento mirtis nieko bendro su infekcija neturi, sirgo keliomis sunkiomis ligomis. Todėl taip jau gavosi“, – kalbėjo jis.

„Tyrimas buvo parimtas prieš pat mirtį. Bet jis mirė ne nuo infekcijos, ta mirtis jau buvo tikėtina. Jau mėnesį namiškiai žinojo“, – kalbėjo KUL atstovas.

V. Janušonis teigė, kad laboratorija dirba pilnu pajėgumu, žmonės net nakvoja darbo vietose.

„Šiuo metu ligoninėje turime 39 sergančius, gydomus pacientus. Ratas sukasi įtariamųjų labai didelis, jie išleidžiami, vėl atvyksta nauji. Šiandien išleidome pirmąjį dar sergantį į namus gydytis. Laboratorija dirba pilnu pajėgumu, ištisą parą, žmonės net nakvoja darbo vietoje. Tik labai bijome, kad nepavestų technologijos, kol atvyks naujos“, – kalbėjo jis.

Dėl koronaviruso tikrinama apie 300 gydytojų. Saviizoliacijoje yra apie 45 medikus. Yra uždaryta 10 ligoninės skyrių.

Problema tyrimuose

V. Grubliauskas įvertino dabartinę situaciją ir ribojimus Klaipėdos mieste. Jis teigė, kad saviizoliacijoje Klaipėdos viešbučiuose esantys asmenys elgiasi ramiai.

„Įvykių ar incidentų kol kas nebuvo, budėjimas yra, policija užtikrina buvimą netoliese, šalia. Kiek esu informuotojas incidentų kol kas tokių rimtų, kad reikėtų policijos įsikišimo, tikiuosi nebus“, – sakė jis.

Klaipėdos miesto meras žadėjo, kad savaitgalį mieste budės daug pareigūnų pajėgų.

„Kalbant apie savaitgalį, galiu informuoti, kad Klaipėdoje bus sutelktos didelės pajėgos pareigūnų iš įvairių institucijų. Papildys Klaipėdos apskrities policijos komisariato gretas pasieniečiai, Viešosios saugumo tarnybos pareigūnai iš Vilniaus, taip pat šaulių atstovai. Tai bus pirmiausia daroma tam, kad būtų užtikrintas tvarkos laikymasis parkuose, viešose erdvėse, pajūryje ir jo prieigose“, – įspėjo meras.

„Gauname nemažai signalų dėl saviizoliacijos pažeidimų, į tai reaguojama operatyviai. Drastiškų sulaikymų ar baudų dar negirdėjau, tačiau kuo toliau ta tvarka ir dėmesys tam didės“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Atsižvelgiant į viešojo transporto poreikio mažėjimą, kitą savaitę gali būti aptartas ir dar didesnis jų mažinimas.

Jis teigė, kad Klaipėdos autobusų stotis gali būti uždaryta, taip apribojant patekimą ir įvažiavimą į miestą. Meras žurnalistams sakė, kad tai būtinas sprendimas.

„Dabar jau problema nėra surinkti tuos mėginius. (…) Tačiau jau dabar tampa tam tikra problema dėl jų tyrimų. Laikyti jų negalima, jie turi pakankamai greitai pristatyti į laboratorijas. Universitetinė ligoninė nebespėja. Bet su ministru vakar su ministru ir patarėja, kad pirmiausia turi būti išnaudojamas Šiaulių ligoninės potencialas“, – spaudos konferencijoje sakė V. Grubliauskas.

Jis teigė, kad blogiausia, dar ateityje.

„Suvokdamas šitą situaciją, galiu pasakyti paprastai, tikėtis, kad blogiausia jau praeityje, pats blogiausias scenarijus“, – žurnalistams sakė jis.

Delfi primena, kad Lietuvoje yra užfiksuota 345 koronaviruso atvejai, 5 mirtys.