"Situacija keičiasi ne dienomis, o valandomis. Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoties medikei patvirtintas koronavirusas. Kontaktą turėjęs kolektyvas izoliuotas. Visuomenės sveikatos centras renka informaciją apie jos lankytinas vietas. Vakar iš užsienio grįžusiems trims asmenims taip pat patvirtintas COVID-19. Jie izoliuoti.

Pradėjome tikrinti medikų sveikatą. Ačiū Dievui, kol kas visų tyrimai geri. Visi SVEIKI", - pabrėžė jis.

Alytaus miesto meras taip pat teigė, kad dar šiandien bus pradedama dezinfekuoti autobusų stoteles, o netrukus bus pradėtos ir bendrabučių, turinčių bendro naudojimo patalpas (virtuvių, sanitarinių mazgų) dezinfekcija.

Delfi primena, kad ketvirtadienį N. Cesiulis užsiminė ir apie ypač sunkų atvejį.

„Turime vieną ypač sudėtingą atvejį. Koronavirusu užsikrėtęs alytiškis nebuvo užsienyje, nekontaktavo su iš užsienio grįžusiais asmenimis. Lankėsi parduotuvėje, automobilių servise, kitur. Staiga pasijuto blogai. Simptomai atitiko. Pagal amžių jis patenka į rizikos grupę, todėl buvo atliktas tyrimas. Ir čia – ne mažiausia bėda.

Kai vyras pasijuto blogai ir dar nežinojo, kad serga COVID-19, jo žmona dar dirbo. O dirba ji Alytaus rajono savivaldybės Greitosios medicinos pagalbos stoty medike. Nuo kovo 19 d. turi nedarbingumą. Dabar ji taip pat jaučia tuos pačius simptomus. Šiandien jai atliktas tyrimas – rezultatai bus rytoj“, – teigė Alytaus miesto meras.