Laidoje politikė taip pat pabrėžė, kad asmenys, kuriems būtina laikytis saviizoliacijos, gali sulaukti pareigūnų patikrinimų.

„Pareigūnai tikrai turės duoenis iš Visuomenės sveikatos centro apie žmones, kuriems yra skirta dviejų savaičių saviizoliacija ir dabar yra pastiprinti visi pareigūnai, kurie yra vidaus sistemoje, taip pat pasitelkiame kariuomenę, savanorius, aprūpiname juos būtinomis priemonėmis, bus formuojamos patikros grupės“, – sakė ministrė.

„Į namus galės pasibelsti pareigūnai ir patikrinti, taip pat pareigūnai reaguoja į skambučius, piliečiai mato, kad kaimynai, grįžę iš užsienio, išeina į kiemą, kaimynai informauoja, tokių pranešimų kasdien gauname apie 300 šimtus, pareigūnai įspėja skambučiu. Taip pat reaguoja į seniūno iškvietimus, jeigu žmogus nesilaiko karantino, tuomet pareigūnai važiuoja į vietą ir už už teisėtą pareigūno įsakymo nevykdymą gali surašyti protokolus ir bausti tokius piliečius“, – tikino R.Tamašunienė.

Paklausus, ar gali taip būti, kad žmonės gali būti baudžiami net ir be įspėjimo, ministrė pabrėžė, kad gali būti ir taip.

„Jau antradienį Seimui yra pateiktos pataisos, kurias parengė Teisingumo ministerija, suderinusi su kitais teisės aktais ir adekvačiais baudos dydžiais, bet tos baudos už nesilaikymą karantino laukia tikrai didelės – nuo kelių šimtų iki pusantro tūkstančio eurų. Taip pat pagal BK jam gali grėsti bauda, areštas, laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pagal administracinio nusižengimo kodeksą mūsų ir policijos pareigūnų pasiūlymas buvo, kad žmogų ne du kartus reiktų kviesti, kad būtų surašytas protokolas, o jam nedelsiant surašyti protokolą, nesudarant galimybės jį kviesti kelis kartus, kad būtų surašytas protokolas“, – pabrėžė politikė.