„Lietuvą jau yra pasiekę daugiau nei 10 tūkst. reagentų. Tyrimų apimtis mes esame išplėtę ir kol kas esame saugūs dėl šito kiekio. Bendromis pastangomis yra užsakyta dar beveik 300 tūkst. reagentų iš Kinijos. Tikimės, kad bent dalis jų šią savaitę taip pat turėtų pasiekti Lietuvą“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat informavo, kad Lietuva dalyvauja trijuose Europos Komisijos vykdomuose sveikatos apsaugos priemonių pirkimuose. Pasak A. Verygos, sulaukus asmens apsaugos priemonių siuntinio, bus galima jomis aprūpinti visus medikus.

„Taip pat Lietuva kartu su kitomis šalimis dalyvauja trijuose Europos Komisijos vykdomuose pirkimuose. Ten taip pat yra perkamos ir asmens sveikatos apsaugos priemonės, ir dirbtiniai plaučių ventiliacijos aparatai, ir taip pat reagentai“, – sakė ministras.

„Laukiame siuntos, kur atvyks daug asmens apsaugos priemonių, kad galėtume visus medikus jomis aprūpinti, ne tik tuos, kurie dirba su sergančiais pacientais“, – patikino jis.

A. Veryga taip pat patvirtino, kad Lietuvoje šiuo metu yra 970 veikiančių plaučių ventiliavimo aparatų. Ministras taip pat teigė, kad Lietuvoje yra 40 neveikiančių aparatų, kuriuos planuojama suremontuoti.