Atranką į šias pareigas dėl abejonių jos skaidrumu kėlė Seimo opozicijos atstovai, atrankos dalyviai.

Vyriausybės nariai teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus teikimui pritarė be klausimų, bendru sutarimu.

Tuo pačiu Lietuvos administracinių ginčų komisijos nariais paskirti Eglė Bilevičiūtė, ji tapo pirmininko pavaduotoja, Vilma Drigotienė, Remigijus Kalašnykas, Vytautas Kurpuvesas, Inga Lipnickienė, Mindaugas Siaurys.

Taip pat paskirti naujos kadencijos Administracinių ginčų komisijos Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų skyrių nariai.

Atranką į minėtas pareigas organizavo Teisingumo ministerija, atrankos komisijoje dirbo du jos tarnautojai, todėl teisingumo viceministro dalyvavimas atrankoje Seimo opozicijos atstovams ir kai kuriems atrankos kėlė klausimų dėl proceso skaidrumo.

„Tikrai pasinaudojimas savo tarnybine padėtimi“, – BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Be to, atrankos aprašas patvirtintas tuo metu, kai pati atranka jau buvo paskelbta, pretendentų dokumentai pateikti.

Teisingumo ministras E. Jankevičius BNS teigė, kad atranka į Lietuvos administracinių ginčų komisijos narius yra neprivaloma, jos pateikti vertinimai nėra įpareigojantys, todėl atmetė abejones dėl skaidrumo.

„Atranka yra rekomendacinio pobūdžio. Tai net negalima vadinti atranka, tiesiog paprašiau komisijos įvertinti žinias, – sakė E. Jankevičius. – Vienam man peržiūrėti 50 ar 60 asmenų nebuvo įmanoma. Natūralu, kad paprašiau pagalbos.“

Pagal įstatymą, Lietuvos administracinių ginčų komisijos ir jos teritorinių padalinių narių kandidatūras, iš jų ir komisijos pirmininko, jo pavaduotojo bei komisijos pirmininko pavaduotojų teritoriniuose padaliniuose kandidatūras Vyriausybei teikia teisingumo ministras.

Lietuvos administracinių ginčų komisija ir jos teritoriniai padaliniai sudaromi ketveriems metams. Lietuvos administracinių ginčų komisija sudaroma iš septynių narių, kiekvienas jos teritorinis padalinys – iš penkių narių.

Šios komisijos kadencija baigiasi kovo 29 dieną.