„Beveik 5 tūkst. grįžo padedami ir mūsų diplomatinių atstovybių ir kitais būdais. Aišku, dar grįžo, matyt, žymiai daugiau, kurie nesiregistravo, tačiau dinamika labai didelė“, – po Vyriausybės posėdžio sakė ministras.

Jo pateiktais duomenimis, kovo 18 dieną pageidavusių namo grįžti lietuvių buvo apie 6 tūkst., o šiuo metu liko 863.

Ministras taip pat teigė, kad per šį laikotarpį kartu su Susisiekimo ministerija suorganizuota 16 komercinių skrydžių, skirtų specialiai namo norintiems grįžti lietuviams.

„Skrydžiais grįžo 2306 mūsų piliečiai. Buvo ir labai sudėtingų skrydžių, jungiamųjų, iš Balio, sakykim, kaip pavyzdį galima paminėti“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis taip pat sakė, kad Europos Sąjungos šalyse vis dar likęs 241 namo norintis grįžti Lietuvos pilietis, Azijoje ir Okeanijoje – 367, Amerikoje – 198, Afrikoje – 28, Rusijoje bei Baltarusijoje – virš 30.

„Stengsimės dirbti ypatingai su tais, kurie paiso karantinavimo ir izoliavimo sąlygų“, – sakė L. Linkevičius.

Grįžtančiųjų, pasak ministro, bus prašoma nurodyti savivaldybę, kurioje gyvenama, kad būtų galima organizuoti grįžtančių asmenų izoliavimą specialiai numatytose patalpose.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukti dauguma reguliarių skrydžių, todėl šalies diplomatai organizuoja specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Nuo antradienio visus grįžtančiuosius savivaldybės dviem savaitėms izoliuoja specialiai tam pritaikytuose viešbučiuose, moteliuose, savivaldybės butuose ir kitose vietose.