„Delfi“ seniūnė pasakojo, kad išgirdę apie du iš Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos grįžusius piliečius, kurie lankosi visur, kur panorėję, Rimšės miestelio gyventojai ne juokais įnirto. Teigiama, kad žmonės sulaukė ir pajuokavimų, kad bus užkrėsti koronavirusu.

„Žinoma, aš pati negirdėjau, todėl sunku pasakyti, kaip atrodė tas gąsdinimas. Ar žmonėms buvo pasakyta, kad „aš tave užkrėsiu“, ar gyventojai sunerimo dėl to, kad laisvai vaikštoma gatvėmis“, – kalbėjo T. Jarutienė.

Pasak jos, iš užsienio šalių miestelio jaunimas sugrįžo kelias dienas prieš Lietuvai paskelbiant visuotinį karantiną, kai kiekvienam, buvusiam užsienio šalyje, reikalavimo saviizoliuotis dar nebuvo.

„Ir žinot, kaip būna, kai jaunuoliai grįžta. Visur draugai, visus aplankyti reikia, prasidėjo visokie baliukai. Tai gerai, jeigu jie nėra viruso nešiotojai ir nieko neužkrėtė“, – pasakojo seniūnė, neslėpusi, kad sugrįžėlius, kurie nebuvo tikrinti, ar neserga COVID-19, teko vaikyti ir pasitelkus policiją.

Paaiškėjo, kad iš užsienio sugrįžę miestelio gyventojai ne tik nesilaiko nurodytų saugių atstumų, nesiizoliuoja namuose, bet ir lankosi miestelio parduotuvėje. Pastaroji, sakė seniūnė, kaip ir daugelyje miestelių, yra visų sueigos vieta.

„Visi stovinuoja, į raginimus eiti namo ir nesibūriuoti – nereaguoja, ateina išgėrę ir tuomet visi drąsūs, aiškina, kad nieko nebijo. Teko kviesti policiją“, – kalbėjo T. Jarutienė.

Atvažiavę policijos pareigūnai priminė miestelio gyventojams, kokia padėtis šalyje, ir liepė skirstytis. Be to, kitą dieną sugrįžo budėjimui prie parduotuvės, norėdami užtikrinti, kad karantino taisyklių bus paisoma.

„Ir parduotuvės mergaites perspėjau, kad nesidrovėtų, kviestų policiją, praneštų savo vadovybei apie situaciją. Visi žino, kad jeigu saviizoliacija, tai reikėtų neiti patiems, siųsti giminaičius į parduotuvę, bet kai išgeria – tai drąsūs. Tikrai, kol šitos ligos pasekmių nepajusime per savo artimiausius žmones, giminaičius, tol nesusgriebs žmonės“, – piktinosi pašnekovė.