Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Kaip BNS sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, pacientas į ligoninę paguldytas prieš daugiau nei dvi savaites, jis į įstaigą kreipėsi grįžęs iš Pietų Afrikos Respublikos, jo būklė visą laiką buvo sunki.

„Šiandien apie 11 val. pacientas mirė, jis buvo užsikrėtęs koronavirusu. Buvo gydomas nuo kovo 12 dienos, priklausė rizikos grupei ir turėjo nemažai gretutinių ligų. Medikai visą šį laiką profesionaliai ir labai atsakingai dirbo, direktorius reiškia nuoširdžią užuojautą velionio šeimai, artimiesiems ir nuoširdžiai dėkoja visam medicinos personalui“, – sakė V. Riaubiškis.

Anot jo, gydant ligonį buvo konsultuojamasi su „geriausiais šios srities specialistais šalyje“, jiems taip pat dėkojama už pagalbą.

Kaip jau skelbta, pacientas į įstaigą paguldytas anksčiau dėl kitų negalavimų, jam koronavirusas diagnozuotas esant ligoninėje. Dėl to privalomai karantinuotis išsiųstas 51 asmuo iš ligoninės personalo, didžioji dalis – medikų. Po pirmų tyrimų jiems koroanviruso infekcija nenustatyta.

Anot V. Riaubiškio, personalui pakartotiniai tyrimai bus pradedami nuo ketvirtadienio ir, jeigu jie bus neigiami, medikai galės grįžti į darbą.

Lietuvoje nustatyti 255 koronaviruso atvejai, keturi žmonės mirė: trys – Ukmergėje, vienas – Panevėžyje.

Šalyje paskelbus dviejų savaičių karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, jei yra galimybė, dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus reikia kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.

Tai jau antras mirties atvejis trečiadienį. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas trečiadienio rytą feisbuke paskelbė, kad Ukmergės rajone užfiksuotos jau trys mirtys nuo koronaviruso.

„Ukmergės r. gyventojai, šiandien ryte turime 11 susirgimų COVID-19, iš jų 3 mirtys. Likime sveiki“, – rašo D. Varnas.

Kiek vėliau šią informaciją BNS patvirtino ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė. „Taip, gavome tą informaciją, žmogus – Ukmergės ligoninės pacientas. Vyresnio amžiaus, tai yra vietinis atvejis“, – BNS sakė R. Lingienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (732)